DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Instalace onyxové stěny

Jedna z méně tradičních instalací proběhla v nedávné době. Jednalo se o instalaci onyxové stěny nad bazénem.

Onyx je minerál - polodrahokam, čímž mezi ostatními materiály vyniká svým vzhledem. Jeho struktura je tvořená kombinací achátu, křemene a chalcedonu v nesčetných barevných odstínech, variacích a tvarech. Výjimečné vlastnosti onyxu - průsvitnost a propustnost světla – vytvoří unikátní a jedinečné instalace. Velmi zajímavou možností instalace je podsvícení kamene LED diodami, díky kterým se vytvoří efekt, kdy intenzita světla zvýrazní struktury kamene a vytvoří jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru.

Stěna se skládala ze tří kusů onyxových desek, kdy každá deska byla velká 3,0 m x 1,9 m, tl. 3,0 cm a vážila cca 540 kg.

Desky byly připravené v přepravním stojanu na ploché stavební sklo před objektem rodinného domu, takže bylo zapotřebí desky opatrně přemístit pomocí minijeřábu UNIC-095 a přísavky WH800 z tohoto stojanu do našeho transportního stojanu MZK2000, pomocí kterého byly onyxové desky opatrně převezeny jedna po druhé okolo rodinného domu k zahradnímu domku, kde probíhala samotná instalace onyxových desek do připraveného rámu nad bazénem.

Onyxové desky byly z pohledové strany zbroušené a vyleštěné, takže se po přisátí přísavky WH800 chovaly jako ploché stavební sklo. Dá se v podstatě říci, že instalace probíhala jako s klasickým stavebním sklem, s tím rozdílem, že cena jedné onyxové desky je mnohonásobně dražší.

Protože byla příprava této akce skvěle domluvena a všechno při manipulaci „klaplo na jedničku“, podařila se tato instalace během jednoho pracovního dne.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz