DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Největší zkušební stolice pro vakuová zvedací zařízení v Evropě

Mnoho vlastníků vakuových zvedacích zařízení (VZZ) podceňuje jejich údržbu a pravidelnou kontrolu. Jedná se o příslušenství pro zdvihání podle Směrnice 2006/42/ES pro strojní zařízení, naše Nařízení vlády č. 176/2008 Sb. – vyměnitelná přídavná zařízení, a výrobce je povinen pro splnění základních požadavků bezpečnosti splnit harmonizovanou technickou normu EN 13155+A2 v částech, týkajících se traverz a přísavek.

Většinou se jedná o sestavu přísavek na nosné konstrukci - traverze, proto je nutné splnit požadavky na traverzu - část 5 - 5.1.5 vždy, 5.2.2 pro přísavky - podtlakové uchopovací prostředky, a 5.2.6 nosné traverzy; dále část 7 informace pro používání 7 - 7.1.1, a dále 7.1.2.2. přísavky a 7.1.2.5 traverza, a dále 7.1.3. údržba a 7.2. značení. Ve zkouškách se postupuje podle přílohy A – mechanická pevnost traverzy a dále podle přílohy C přísavky. Intervaly pro revize vakuových zvedacích zařízení jsou zpravidla roční.

V České republice existuje spousta vakuových zvedacích zařízení bez pravidelných zkoušek. V naší společnosti klademe bezpečnost na první místo, a proto nabízíme v oblasti oprav, údržby a provádění zkoušek prvotřídní servis. Díky tomu jsou Vaše zařízení po našem servisu v dokonalém provozním stavu. Jsme pyšní na to, že nabízíme servis na nejvyšší úrovni při dodržování všech bezpečnostních předpisů a nařízení.

Abychom co nejlépe vyhověli Vašim požadavkům, která jsou na poli vakuové techniky stále větší (větší rozměry, větší nosnosti), rozhodli jsme se vyrobit novou zkušební stolici. Zkoušky vakuových zvedacích zařízení provádíme již 6 let a předchozí stolice nám již svými rozměry nevyhovovala.

Na nové zkušební stolici se dají dělat testy s vakuovými zvedacími zařízení až do nosnosti 3 500 kg a o rozměrech 3 x 2 m, což ji řadí mezi největší zařízení, která jsou momentálně v Evropě k dispozici.

 V současné době máme pro tuto činnost nově vyškoleného pracovníka, přičemž zkoušku provádíme do 24 hodin od dodání zařízení. Jsme schopni provádět opravy a zkoušky vakuových zvedacích zařízení od všech výrobců (Wirth, Pannkoke, Powr-grip atd.) včetně zajištění náhradních dílů. Pro naše stálé zákazníky hlídáme harmonogram zkoušek jejich zařízení sami, včas je notifikujeme a na provedení zkoušky objednáme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz