DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Blog, Strana 3

Důležitost školení jeřábníků

Důležitost školení a certifikace jeřábníků

Každé pracoviště V České republice vyžaduje určitou úroveň dovedností a školení a stavebnictví není výjimkou. Na každém staveništi většinou platí mnoho pravidel bezpečnosti a ochrany zdraví při práci vzhledem k nebezpečným podmínkám. To znamená, že většina jeřábníků, kteří se na stavbě podílejí, musí projít určitým druhem školení a certifikace. Mnoho dodavatelů a zákazníků požaduje, aby každý, koho najímají, měl všechna potřebná osvědčení za účelem bezpečné obsluhy jeřábu. Získání jeřábnického průkazu je tak absolutní nutností, abyste mohli pronajímat jeřáb s jeřábníkem.


Kromě toho, že vás bude možné najmout, zajistíte tak bezpečnost vám i vašemu okolí. Ve společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. máme více než 23 let zkušeností v oboru a disponujeme dovednostmi a znalostmi, které nám pomohou identifikovat nebezpečné postupy. Pravidelně organizujeme pro naše techniky a jeřábníky školení jeřábníků a vazačů a do budoucna plánujeme zřízení školícího centra pro jeřábníky, kde budeme nabízet certifikovaná školení pro obsluhu minijeřábu.

Osvědčení pro obsluhu jeřábů neboli jeřábnický průkaz se vydává podle příslušné skupiny jeřábu.

 

Třída Druh jeřábu Třída Druh jeřábu
O Zdvihadla, jeřáby s ručním pohonem nebo jeřáby s nejméně jedním ručním pohonem, mostové, portálové, konzolové a sloupové jeřáby s kočkou nebo kladkostrojem, ovládané ze země  A Mostové, portálové a konzolové jeřáby s kočkou nebo kladkostrojem, ovládané z koše nebo kabiny
S Technologické manipulátory, jeřábové příslušenství stavebních strojů, vysokozdvižných vozíků, apod. AS Mostové jeřáby speciálního použití, jako např. formovací, sázecí, licí, stripovací a klešťové
B Věžové, sloupové, derikové a portálové jeřáby s výložníkem C Kolejové a železniční výložníkové jeřáby
D Mobilní jeřáby N Nakládací jeřáby
E Plovoucí jeřáby F Lanové jeřáby

Odborná způsobilost jeřábníků a provoz jeřábů jsou dané těmito právními předpisy a normami:

  • Vyhláška 392/2003 Sb. o bezpečnosti provozu technických zařízení a o požadavcích na vyhrazená technická zařízení tlaková, zdvihací a plynová při hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem; příloha 6
  • Nařízení vlády 378/2001 Sb., kterým se stanoví bližší požadavky na bezpečný provoz a používání strojů, technických zařízení, přístrojů a nářadí,
  • ČSN ISO 12480-1 Jeřáby – Bezpečné používání, ČSN ISO 9926-1 Výcvik jeřábníků a další normy třídy 27.

Jeřábníci v České republice mají své profesní sdružení Asociaci jeřábníků a Koordinátorů jeřábů – ČR a Asociaci odborných pracovníků pro zdvihací zařízení – ČR.

Bezpečnost

Získáním správné kvalifikace a školení pro obsluhu jeřábu můžete zvýšit bezpečnost na celém pracovišti. Neproškolená obsluha je nebezpečná, protože jakákoli chyba, kterou uděláte, může vést ke zraněním a smrtelným úrazům. Jeřáby váží stovky až tisíce kilogramů a zvedají také stejně těžké předměty. Když se nezkušená obsluha posadí za ovládací páky, může snadno dojít k újmě, například narážení do věcí při přemisťování, upuštění břemene, rozkývání ramene nebo břemene, převrácení jeřábu apod.

Při školení vás naučí všechny správné způsoby nastavení a manipulace s jeřábem, včetně toho, jak se řídit pokyny vedoucího jeřábu. Získáte tak znalosti o tom, jak zvládnout různé problémy na stavbě, jako je například výpočet toho, jakou nejvyšší bezpečnou hmotnost může jeřáb zvedat.


Snížení rizika nehod

Po úplném proškolení obsluhy je mnohem pravděpodobnější, že rozpozná rizika spojená se zvedáním. Specifikace práce se mohou měnit z minuty na minutu, proto je důležité, aby se obsluha jeřábu dokázala přizpůsobit. Při nové výzvě, jako jsou změny počasí nebo terénu, bude obsluha schopna posoudit možnosti svého jeřábu a přizpůsobit jej dané situaci.


Získání lepších znalostí

Přestože můžete legálně provozovat jeřáb na soukromém pozemku bez licence, můžete přijít o mnoho výhod, pokud neabsolvujete řádné školení. Pokud se učíte jen za pochodu, může to často znamenat, že vám mohou uniknout základní znalosti, jako je význam instrukčních ručních signálů nebo jak správně posoudit bezpečnost jeřábu. Vynechání zásadních informací může mít negativní vliv na hladký průběh práce nebo na to, zda někoho případně nezraníte.


Kariérní postup

Vzhledem k tomu, že mnoho pracovišť v moderní době často vyžaduje, aby jeřábníci měli příslušný jeřábnický průkaz a také další akreditace, může to znamenat, že je velmi malá šance, že bez něj získáte stálou práci. Vlastnictvím průkazu můžete dát každému novému zaměstnavateli nebo klientovi jistotu, že jste profesionál, který dokáže práci odvést. Vlastnictví licence také znamená, že již nejste omezeni pouze na práci na soukromých pozemcích, což rozšiřuje vaše možnosti. Jeřábníci s licencí jsou mnohem žádanější, a proto mohou za využití svých schopností požadovat i vyšší platy.

 

 

 

 

Vakuový zvedák pro členitá skla na míru

Naše společnost prodává minijeřáby UNIC a kromě toho vlastní největší půjčovnu minijeřábů této značky v České republice. Provádíme zvedací práce všeho druhu a naší specializací je velkoformátové zasklívání.  V oblasti manipulace a instalace skleněných prvků jako jsou velká skla, okna, zasouvací skleněné dveře apod. je nezbytné mít k dispozici správné nástroje, které zajistí přesné a bezchybné provedení každého projektu.

V České republice jsme držiteli mnoha rekordů na poli velkoformátového zasklívání, např. na Náměstí Republiky v Praze jsme zavěšovali nejdelší, téměř desetimetrové skleněné fasádní tabule, do vily na Strahově jsme instalovali sklo o hmotnosti téměř 3 tuny, speciálním sklem dovezeným z Thajska jsme osazovali kobky na náplavce Rašínova nábřeží apod. Právě kvůli specifickým zakázkám oslovujeme naše dodavatele, kteří jsou schopní vyrobit nám vakuové zvedací zařízení na míru dle našich požadavků.

Nedávno jsme stáli před další výzvou, respektive před velkou zakázkou na montáž velmi členitých oken. V tomto případě jsme se obrátili s žádostí o řešení na našeho dodavatele, italskou společnost Righetti, s žádostí o výrobu vakuového zvedáku na míru, který by byl schopen manipulace s členitými okny a skleněnými dveřmi různých velikostí a hmotností od 200 do 400 kg, jelikož standardní vakuové zvedáky na tento typ instalace nelze použít.

Náš požadavek byl takový, aby v Righetti vytvořili extrémně přizpůsobitelný systém přísavek, který se dokáže přizpůsobit různým velikostem a tvarům oken a dveří. V úzké spolupráci navrhlo oddělení výzkumu a vývoje společnosti Righetti pro naši firmu dokonalé řešení: bateriový vakuový zvedák s 16 malými přísavkami umístěnými na čtyřech ramenech s možností jejich přemístění a odpojení od vakuového okruhu a modulární zvedák GL-VB16 d2 byl na světě.

Tým Righetti se nezastavil pouze u vyřešení našeho problému. Vytvořil vakuový zvedák, který lze zcela transformovat. Odnímatelná čtyři ramena je možné nahradit pouhými čtyřmi přísavkami a získat tak řadový rám. Díky této lineární konfiguraci může vakuový zvedák instalovat všechny skleněné tabule až do hmotnosti 600 kg. 

Konečný výsledek předčil naše očekávání. Systém nastavitelných přísavek umožňuje umístit každou přísavku na jeden čtverec členěného okna a navíc mít dva vakuové zvedáky v jednom strojním zařízení.  Možnost selektivně vyloučit přísavky z vakuového okruhu navíc usnadnila přizpůsobení zvedáku menším kusům.

Tento projekt je jasným příkladem toho, že výzkum a vývoj společnosti Righetti má ty správné odborné znalosti, které umožňují jít nad rámec standardních řešení a splnit naše specifické potřeby. Jejich know-how a schopnosti přizpůsobení činí společnost Righetti skvělým obchodním partnerem.

 

 

Půjčte si schodolez - ušetří vám čas, peníze a námahu

Konec dřiny! Nabízíme k pronájmu i k prodeji novinku, která za vás bezpečně a plynule převeze náklad nahoru/dolů po schodech až do hmotnosti 1 000 kg. Schodolez nebo také schodišťový robot SR 1750 je vybaven hydraulicky nastavitelnou plošinou, která umožňuje přemísťovat břemena po schodech vždy ve vodorovné poloze. Plošina je nastavitelná do libovolné polohy mezi zcela vodorovnou a zcela svislou. Schodolez je vhodný pro stěhování břemen rozmanitého typu, neváhejte, zavolejte a vyzkoušejte!

Pronájem – dispečink: +420 603 903 888

Prodej – prodejní manažer: +420 733 194 525

Proč je třeba používat podložky pod patky stavebních strojů

CO JSOU TO PODLOŽKY POD PATKY STAVEBNÍCH STROJŮ?

Podložka pod patky je podložka, která je větší než samotná patka a je vyrobena z pevného materiálu. Obvykle se podložky skládají z hustého polyethylenu, což je syntetický materiál, který je vysoce odolný, voděodolný a lehký. Podložky pod patky stavebních strojů rovnoměrně rozkládají zatížení patek na větší plochu. Větší plocha zabraňuje zaboření stroje do půdy nebo poškození tvrdých podlah.

Použití podložek pod patky také zajišťuje dodatečnou stabilizaci těžkých strojů, protože ve srovnání s některými povrchy mají podložky větší přilnavost. Zabránění propadání patek také znamená, že se stroj nenaklání na jednu stranu.

TYPY PODLOŽEK POD PATKY STAVEBNÍCH STROJŮ

Naše japonské pavoučí minijeřáby UNIC mají čtyři patky,  to znamená, že u těchto strojů budete potřebovat nejméně čtyři podložky. Níže uvádíme různé typy podložek, které lze použít.

DŘEVO

Použití dřevěných desek se může zdát jako levné a pohodlné řešení, když potřebujete podložku pod patku, ale může mít mnoho nevýhod. Pokud použijete dřevo, které máte snadno k dispozici, budete muset při každém použití posoudit, jakou nosnost zvládne, pokud se nejedná o zakoupenou dřevěnou podložku s oficiálně vypočtenou nosností.

Dřevěné podložky mohou být také náchylné k prasknutí, jelikož nejsou pružné. Podložky nasáknuté vodou jsou pórovité, což je rovněž činí méně odolné proti poškození. Pórovitost může také způsobit, že dřevo po použití ve vlhkých podmínkách ztěžkne, což není praktické, když je třeba podložky přemisťovat po staveništi.

OCEL

Ocel je sice pevná, ale také těžká, což zbytečně zvyšuje hmotnost pod již tak těžkým strojem. Těžší podložky znamenají, že je potřeba více pracovníků k jejich přesunu mezi jednotlivými místy. Jelikož je ocel drahá, znamená to také, že vaše výsuvné podložky budou dražší a ve výsledku zaplatíte více za stejný nebo horší výkon.

POLYETYLEN

Tyto syntetické podložky se vyznačují velmi snadnou manipulovatelností, snadno se zvedají a jsou neporézní, takže se nemusíte obávat podmáčení. Díky materiálu s extrémně dlouhou životností budete muset podložky vyměňovat jen zřídka, což vám z dlouhodobého hlediska ušetří peníze. Jsou dostupné v mnoha rozměrech, můžete je mít s logem, s otvory, s úchyty, s lanem apod., takže zaručeně najdete takové, které budou vyhovovat vašim potřebám.

JAKOU VELIKOST PODLOŽKY PRO PATKY POTŘEBUJETE?

Požadavky na velikost podložek si můžete vypočítat sami, ale pokud s tím nemáte zkušenosti, pak bychom vám doporučili se tomu vyhnout a požádat o raději odborníka. Odborníci společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. vám mohou pomoci s přesným výběrem těch nejlepších podložek pro váš stavební stroj. V případě potřeby nabízíme také pronájem minijeřábů včetně obsluhy nebo zaškolíme vaše lidi.

Pro nákup podložek kontaktujte našeho prodejního manažera na tel. č. +420 733 194 525.

Ohledně pronájmu minijeřábů, jeřábníků a ostatní techniky se poraďte s naším dispečinkem na tel. č. +420 603 903 888.

NEJLEPŠÍ TIPY PRO POUŽÍVÁNÍ PODLOŽEK STAVEBNÍCH STROJŮ

  • Při výběru vhodné podložky pod patky stavebního stroje byste se měli řídit zveřejněnými hodnotami pouze v případě, že se jedná o jednoduchý zdvih, tj. půda není vícevrstvá, půda není svažitá, není nad sklepem atd.
  • Patka by měla být umístěna uprostřed podložky.
  • Vhodnost podložek by se měla opakovaně posuzovat, pokud se změní podmínky v zemi/počasí, tj. déšť, sníh, zemětřesení.
  • Při výběru podložek berte v úvahu jejich tvar – kulaté a čtvercové podložky snesou různé tlaky v závislosti na jejich velikosti.

Všechny naše japonské pavoučí minijeřáby UNIC mají patky, takže samozřejmě potřebují podložky. Jako autorizovaný prodejce pro Českou republiku jsme vybaveni tak, abychom vám pomohli vybrat, jaké podložky pod patky stavebních strojů budou pro vás ty nejlepší.

 

Dodržování bezpečného pracovního zatížení jeřábů

Dodržování bezpečného pracovního zatížení jeřábů

KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. má odborné znalosti a know-how v oblasti strojního zařízení, aby mohla všem svým zákazníkům pomoci s výběrem nejlepšího jeřábu pro konkrétní zdvih. Díky více než 23 letům zkušeností se společnost KMB stala lídrem v oboru v poskytování řešení na míru pro všechny typy zdvihacích projektů.

Provozovat jeřáb znamená vědět, jak ho bezpečně používat. V rámci toho byste měli znát bezpečné pracovní zatížení jeřábu a vědět, kdy hrozí jeho překročení. Není důvod riskovat zvedání příliš velké hmotnosti jeřábem kvůli nebezpečí, které to může způsobit.

Nadměrné zatížení

Přetížení vašeho jeřábu může způsobit řadu problémů a nebezpečí. Mezi rizika patří převrácení jeřábu, zlomení dílů, a zranění sebe nebo jiných osob. I když si možná myslíte, že překročením bezpečného pracovního zatížení ušetříte čas, nikdy to nestojí za riziko. Vědomé porušování omezení bezpečného pracovního zatížení (BPZ) je v rozporu se zákonem a ohrožuje životy.

Mezi způsoby, jak zjistit bezpečné pracovní zatížení, patří nahlédnutí do zátěžového diagramu jeřábu. Obvykle je k dispozici v technických specifikacích jeřábu a na samotném jeřábu, abyste k ní měli snadný přístup. Pokud si nejste jisti, můžete se také obrátit na výrobce nebo dodavatele.

Zátěžový diagram jeřábu obvykle obsahuje BPZ pro většinu způsobů, kterými může jeřáb zvedat. Ta zohledňuje délku ramene, pracovní poloměr a to, zda je jeřáb během zdvihu statický nebo mobilní.

Bezpečné pracovní zatížení se může u podobných jeřábů, a dokonce i u stejného jeřábu, pokud je různě umístěn, značně lišit. Například u takového jeřábu jako je pavoučí minijeřáb URW-295 pak mohou různé polohy patek změnit BPZ.

Zařízení pro zvýšení účinnosti bezpečného pracovního zatížení

Existuje spousta nástrojů a doplňků k jeřábu, které vám pomohou co nejlépe využít jeho zvedací schopnosti. Jednou z nejlepších věcí, které můžete udělat, je zajistit, abyste jeřáb, pokud má patky, plně vysunuli. Když nejsou patky jeřábu zcela vysunuté, snižuje to jeho bezpečné zatížení. Je to proto, že patky slouží k rozložení hmotnosti jeřábu na větší plochu, aby se zvýšila jeho stabilita.

Jeřáby, jako je např. pavoučí minijeřáb URW-295-3, mají variabilní patky. To znamená, že jeřáb může mít každou ze svých patek v různých polohách, ale není omezeno jeho bezpečné zatížení nejslabší konfigurací patky. To vše vidíte na barevném displeji indikátoru bezpečného zatížení jeřábu s vysokým rozlišením. Toto zařízení vám ukáže, kde je možné použít patku při jeho maximálním bezpečném pracovním zatížení. Tato jedinečná funkce umožňuje obsluze rozpatkovat minijeřáb tam, kde to jiné jeřáby nedokážou.

Při použití patek je nutné na měkkém a křehkém podkladu použít podložky pod patky stavebních strojů. Podložky pod patky by měly být umístěny uprostřed pod patami patek. Tyto podložky rozkládají hmotnost jeřábu na větší plochu, čímž zabraňují poškození půdy pod patkami a zabraňují propadnutí jeřábu na měkkém povrchu.

Přídavná zařízení jeřábu, jako jsou patky, prodlužují délku a dosah ramene jeřábu. Náš kombinovaný krakorec a hák pro nízkou světlost s nosností 700 kg kombinuje dvě praktické funkce. Je určen k montáži pod podhledy a převisy i k dosahu nad střechy a zábradlí.

 

Pronájem kvalifikované obsluhy/pronájem jeřábu

Dodržení BPZ pro jeřáb vyžaduje vyškolenou a kvalifikovanou obsluhu pro celou řadu zvedacích prací. Plně vyškolená obsluha dokáže rozpoznat, zda jeřáb s břemenem zápasí, a v případě nebezpečí přeruší činnost. Pronájmem jeřábu s obsluhou získáte výhodu kompletního průzkumu staveniště, plánu zdvihu a posouzení rizik. To znamená, že hmotnost břemen, která je třeba přemístit, bude přesně změřena a společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. vybere pro danou práci ideální jeřáb. K dispozici vám bude také kvalifikovaná obsluha, dozorce jeřábu a pověřená osoba.

U dlouhodobějších projektů můžete dát přednost vlastní obsluze, kterou odborně zaškolíme.

Ve společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. máme k dispozici profesionální vybavení a profesionální jeřábníky, kteří vám pomohou s vaším zvedacím projektem. Pro pomoc s výběrem nejvhodnějšího minijeřábu pro vás nebo pro další rady nás kontaktujte na tel.č. +420 603 903 888.

3 scénáře, kdy můžete potřebovat použít minijeřáb UNIC

3 scénáře, kdy můžete potřebovat použít minijeřáb UNIC 

Jeřáby mají nejrůznější využití ve stavebnictví i mimo něj. Hlavním účelem jeřábu je zvedat těžká břemena z bodu A do bodu B. To může znamenat přenášení břemen po staveništi, zvedání břemen do vyšších poloh nebo jejich spouštění na zem či do nižších úrovní. Některé jeřáby jsou pro tyto úkoly vhodnější než jiné, stejně jako pro různé terény.

Naše řada minijeřábů disponuje velkou zvedací silou na malém prostoru. Mnoho typů jeřábů, které dodáváme, má různé specifické vlastnosti vhodné pro různé typy prací. Například náš japonský pavoučí minijeřáb je dokonale kompaktní a na svou velikost velice silný. Tento jeřáb je ideální pro použití ve stísněných prostorech vyžadujících velkou sílu. Nicméně naše minijeřáby na pásovém podvozku se hodí zejména do těžkého terénu a snadno přenášejí náklady po staveništi, které je ve většině případů plné různých překážek, což pro minijeřáb UNIC nepředstavuje žádný problém. Díky variabilně nastavitelným patkám lze minijeřáb rozpatkovat dle aktuálních potřeb na místě práce.

Jeřáby jsou skvělé pro instalaci skel

Sklo je často nutné instalovat na těžko přístupných místech, například ve vyšších patrech budovy. Díky vakuovým zvedákům KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o., které jsou umístěny pod hákem, můžete snadno použít naše minijeřáby k přesné instalaci skel, oken, posuvných skleněných dveří nebo skleněných fasád.  Jeřáby a vakuové zvedáky na sklo lze použít společně s dalšími přídavnými zařízeními pod hákem, případně lze jedno z našich vahadel, aby bylo dosaženo co nejpřesnějšího umístění.

Jeřáb pro ochranu před povodněmi

V průběhu let byly naše mini jeřáby použity v mnoha projektech protipovodňové ochrany a v okolí vodních ploch. Díky kompaktním rozměrům našich minijeřábů se na ně lze spolehnout při práci ve stísněných prostorech a podél vodních ploch, kde může být nosnost půdy slabší. Díky jejich robustnosti   je lze využít i při zvedání těžkých nákladů a zároveň se vejdou do těžko přístupných prostor.

Minijeřáby, letectví a letiště

Vzhledem k velikosti letadel, vrtulníků a jejich skladovacích budov není překvapením, že jsou jeřáby často potřeba pro pomoc při jejich opravách a údržbě. Vhodným výběrem miniaturních jeřábů, které pomáhají při této činnosti, je personál letiště schopen snadno provádět veškerou potřebnou údržbu. Používání minijeřábů může snížit náklady, protože není třeba používat rozměrný větší jeřáb, který zabírá místo a může se s ním špatně manévrovat.

Pro všechny vaše zdvihací potřeby, ať už jsou kdekoli, mohou minijeřáby společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS odvést výbornou práci. Naše minijeřáby jsou schopny zvednout až 10 tun a mají minimální šířku do 595 mm.  Jako jednička v oblasti zvedacích řešení vám pomůžeme najít minijeřáb, který bude vhodný pro vaše potřeby. Chcete-li si o pronájmu našich jeřábů promluvit s naším týmem, kontaktujte nás telefonicky na +420 603 903 888.

 

Co jsou jeřábové patky?

Od doby, kdy byly patky vynalezeny, měly obrovský vliv na vlastnosti jeřábů, protože zvýšily bezpečnost těchto těžkých zdvihacích strojů, u kterých hrozilo riziko nevyváženosti. Díky jeřábovým patkám se také mohou vyrábět mnohem menší jeřáby bez obav z nedostatečné rovnováhy.

Co jsou jeřábové patky?

Jsou to v podstatě „nohy“ jeřábu, které často připomínají pavouka, proto se japonské minijeřáby UNIC, které naše společnost prodává a pronajímá, nazývají pavoučí minijeřáby neboli Mini Spider Cranes. Patky fungují jako podpěry, které rozkládají váhu jeřábu na větší plochu, což zase umožňuje jeřábu zvednout těžší břemeno, aniž by se převrátil. Je to podobné, jako když se ocitnete na kluzkém ledu, kde je snazší udržet rovnováhu, když jste blíže k zemi.

Patky se vytahují a zatahují přímo z jeřábu a díky této schopnosti se jeřáb stává kompaktnějším a lze jej snadno přepravovat, což platí pro celou řadu našich pavoučích minijeřábů UNIC. Jejich šířka se složenými patkami se pohybuje v rozpětí 60 až 200 cm. Minijeřáb UNIC-095 projede standardními dveřmi a může pracovat v interiérech domů, na střechách a v těžko přístupných prostorách.

Význam podložek pod patky jeřábu

Zatímco patky zvyšují stabilitu jeřábu, jejich malá plocha působící velkým tlakem na povrch, kde je jeřáb rozpatkovaný, zvyšuje pravděpodobnost jeho poškození. Tlak patek může způsobit, že se jeřáb začne propadat, což může způsobit nerovnováhu jeřábu a potenciálně způsobit jeho převrácení. V tomto případě je důležité používat podložky pod patky, které roznášejí váhu jeřábu na větší plochu, takže se nemůže bořit.

Jeřáby s patkami

Ne všechny jeřáby mají patky, protože pro ně nemají vždy využití, zvláště pokud má jeřáb dostatečně širokou základnu. Mnoho minijeřábů však velmi těží z podpěr, protože jim umožňují zůstat kompaktní, a přitom stále konkurovat větším jeřábům z hlediska nosnosti.

Mini Spider Cranes alias malé pavoučí jeřáby

Naše pavoučí jeřáby jsou známé právě pro své patky, které vypadají jako pavoučí nohy a které jsou hlavní výhodou při výběru pro zvedací projekt. Pavoučí minijeřáby mají čtyři patky umožňující plně vyvážený zdvih. Tyto jeřáby mohou zvednout až 10 tun a nejmenší z nich váží pouhých 1000 kg – velmi všestranný produkt vhodný pro mnoho pracovních zakázek.

KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. je specializovaná společnost na všechny typy zvedacích prací, instalaci oken, velkoformátové zasklívání apod., která prodává a pronajímá řadu minijeřábů s patkami. V KMB poskytujeme zákazníkům personalizované poradenství a zvedací práce na míru. Dokážeme to, co jiné ne a vždy rádi pomůžeme. Chcete-li si pronajmout zvedací techniku, zavolejte na +420 603 903 888.

Proč je lepší si jeřáb pronajmout

Když vidíte jeřáby na stavbách, možná si ani neuvědomíte, že většina z nich je pronajatá na tuto konkrétní práci. Realita je taková, že většina společností nepotřebuje jeřáb neustále používat a často se stává, že firmy potřebují různé typy zařízení v závislosti na konkrétní práci. Pronájem a nákup jeřábu má své výhody, ale tyto výhody budou samozřejmě záviset na vaší situaci. Většina našich produktů je k dispozici k pronájmu i prodeji, protože si uvědomujeme, že naši zákazníci mají různé potřeby a chceme, aby každý z nich měl přístup k našim inovativním produktům. V tomto blogu nastíníme čtyři hlavní důvody, proč byste se měli rozhodnout náš minijeřáb nikoliv koupit, ale pronajmout.

 

Pronájem jeřábů je flexibilní

Díky neustále se měnící technologii dnes není neobvyklé, že váš jeřáb během několika let zastará. I když je stále použitelný, můžete zjistit, že nový jeřáb vyšel s lepší palivovou účinností, vyšší nosností nebo speciálními funkcemi. V KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. vždy přinášíme na trh inovativní technologie s moderními funkcemi, které jsou prospěšné pro naše zákazníky. S častými aktualizacemi naší řady nejmodernějších strojů byste si museli kupovat nový minijeřáb každou chvíli.

Pronájem jeřábů je pohodlný

Díky třem skladům v České republice nejste nikdy příliš daleko od jednoho z našich mini jeřábů, které vám v krátkém čase můžeme doručit svou vlastní dopravou. Pokud během používání jeřábu zjistíte, že byste mohli potřebovat jiný produkt, vždy najdeme jiné řešení a pošleme vám nový stroj. Zakládáme si na tom, že jsme akční a flexibilní.

Poskytujeme profesionální podporu

Když si půjčíte jeřáb, nejste odkázáni jen na svá zařízení, ale pokud to budete potřebovat, můžeme být s vámi na každém kroku. V závislosti na vašich potřebách můžeme poskytnout pouze jeřáb, nebo můžeme jeřáb také dopravit k vám, poskytneme Vám kvalifikované jeřábníky nebo zapůjčíme vázací prostředky, jednoduše uděláme vše pro to, aby bylo možné provést potřebné zvedací práce kvalitně a pokud možno dokonale.  

Pronájem jeřábů šetří peníze

Když si nejste jisti, jaký typ jeřábu potřebujete, nebo se vaše potřeby neustále mění, pronájem vyjde rozhodně levněji než nákup více typů jeřábů. Pokud neplánujete svůj jeřáb používat neustále, prostoje stroje se mohou prodražit, protože nebudete schopni získat své peníze v rámci návratnosti investice v přiměřeném časovém rámci.

Nákup jeřábu s sebou také nese odpovědnost za údržbu a další výdaje. Naše půjčovna minijeřábů je pravidelně obměňována tak, abychom měli co nejnovější stroje. Navíc disponujeme nejlepším servisním zázemím a servisními odborníky/specialisty na japonské pavoučí minijeřáby UNIC v celé České republice.

Při rozhodování mezi pronájmem nebo nákupem jeřábu je důležité zvážit, jaké výhody pro vás každá možnost bude mít. KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. nabízí jak prodej, tak pronájem celé produktové řady minijeřábů UNIC, takže bez ohledu na to, jak se rozhodnete, splníme vaše přání.

Chcete-li se dozvědět více o pronájmu nebo nákupu našich produktů, můžete nás kontaktovat telefonicky na +420 603 903 888 (pronájem) nebo na +420 733 194 525 (prodej). Jakožto společnost č. 1 v oblasti zdvihacích řešení vám náš tým vždy rád pomůže.

PRONÁJEM MINIJEŘÁBŮ

PRODEJ MINIJEŘÁBŮ

Novinka v KMB: otočný minijeřáb MRC 751

Na veletrhu Bauma 2022 v Mnichově jsme si objednali další stroj, který nyní vhodně doplňuje náš strojový park. Jedná se o minijeřáb s maximální nosností 720 kg, jenž je díky svým rozměrům, flexibilitě a váze ideálním strojem pro práci na podlahách s omezenou nosností a plochou.  

Otočný minijeřáb  MRC 751 je malý rotační jeřáb s protizávažím, nosností až 720 kg a otáčením o 360°,  který poskytuje vynikající manipulaci s nákladem, zejména ve stísněných prostorách, v patrech a na střechách.

Doporučujeme MRC 751 používat v kombinaci s naším elektrickým lanoprůběžným zvedákem RIGID LTD50-8P9.

MRC 751 se vyznačuje maximální výškou háku 2,91 metru a díky otočným kolečkům je ideální pro pojezd po hladkém a rovném povrchu. Důležitým faktem je, že tento malý otočný jeřáb lze rozebrat, přičemž nejtěžší díl má hmotnost 68 kg. Znamená to, že minijeřáb může obsluhovat jeden člověk, který si stroj rozebere, přenese jednotlivé části do patra, do sklepa, na střechu, zkrátka kamkoliv potřebuje, znovu jej složí a může pracovat v místech, kam se jiný stroj kvůli svým rozměrům či váze nedostane.

  • maximální nosnost 720 kg
  • maximální výška zdvihu 2,91 m
  • jednoduché manévrování a montáž
  • kompaktní design je ideální pro práci ve stísněných pracovních prostředích

Pokud si chcete pronajmout nebo zakoupit otočný mini jeřáb MRC 751 s elektrickým zvedákem nebo potřebujete další informace, kontaktujte nás ještě dnes.

Pronájem: +420 603 903 888

Prodej: +420 733 194 525

 

Jaké jsou výhody používání jeřábů?

Jaké jsou výhody používání jeřábů?

Jeřáby jsou jedním z nejúčinnějších nástrojů ve stavebním průmyslu a používají se téměř při všech typech prací. Díky inovativnímu vývoji v průběhu staletí jsme nyní na trhu v bodě, kdy vždy existuje typ jeřábu, který je schopen vyřešit vaše problémy. Navzdory rozdílům, kterými se jednotlivé typy jeřábů odlišují, se naše společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. snaží zůstat ve výběru jeřábů konzistentní, aby naši zákazníci vždy věděli, co mohou očekávat. Níže uvádíme hlavní funkce našich japonských minijeřábů UNIC a výhody, které přináší jejich používání.

 

Flexibilní a kompaktní design

Jednou z výhod používání našich pavoučích jeřábů je, že jsou navrženy tak, aby byly co nejkompaktnější a nejflexibilnější. Jsou schopné projíždět úzkými a stísněnými prostory a mohou pracovat na těžko dostupných místech, dosáhnout do těch nejméně přístupných míst a nejnemožnějších úhlů a splnit i ta nejnáročnější přání a očekávání našich zákazníků. Díky našim mini jeřábům a zkušeným jeřábníkům dokážeme to, co jiní ne. Minijeřáb UNIC-095 je například pouhých 60 cm široký, může projet standardními dveřmi a pracovat ve vašem obývacím pokoji, kdybyste si přáli sestavit mramorový krb. Naproti tomu největší a nejmocnější z výrobní řady minijeřábů, UNIC-1006 disponuje zdvihací silou 10 tun.

Rychlé nastavení a efektivní provoz

Další z výhod používání jeřábů od KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. je, že na rozdíl od jiných průmyslových jeřábů jsme hrdí na to, že dodáváme a pronajímáme jeřáby, s kterými se snadno pracuje, jednoduše se nastavují a ovládají.  Víme totiž, jak frustrující může být, když jste připraveni začít pracovat, a zjistíte, že je nemožné vůbec s jeřábem pojíždět, rozpatkovat ho a začít s ním pracovat.

Naše pavoučí mini jeřáby jsou uživatelsky přívětivé. I když mohou vypadat složitě, protože je musíte nedříve „rozbalit“ (rameno, patky atd.), lze s nimi ve skutečnosti velmi snadno pracovat a nastavit, s tím, že velkou část práce provádí samotný stroj.

Pokud si však pronajímáte jeřáb bez zkušeností, máme k dispozici naše operátory, které si pronajmete spolu s jeřábem. Abyste dosáhli nejlepšího a nejbezpečnějšího zdvihu, měli byste vždy využívat kvalifikovaného pracovníka, a proto máme zkušené jeřábníky, kteří jsou mistři ve svém oboru a pomohou vám splnit vaše požadavky. Chcete-li si pronajmout stroj spolu s naším jeřábníkem, kontaktujte dispečink na tel.č. +420 603 903 888 nebo napište na dispecink@kmbss.cz .

Efektivita nákladů

Když si od nás pronajmete minijeřáb, budete mít jistotu, že práci zvládnete rychleji, protože vysoké nosnosti minijeřábů UNIC znamenají, že není třeba investovat do větších strojů, které spotřebují více nafty nebo energie. Naše stroje vynikají také dlouhou dobu provozu, takže můžete udělat více, aniž byste museli zastavovat a doplňovat palivo a můžete se soustředit na dokončení svých zvedacích prací.

Jedním z našich celkově nejhospodárnějších minijeřábů je řada ECO UNIC Mini Spider jeřábů, které jsou plně elektrické a dobíjecí, mají tudíž nulové emise CO2. Tyto jeřáby jsou nákladově efektivní, jelikož je můžete používat i v interních prostorách pro práci v citlivých prostředích, takže není třeba najímat další speciální stroj pro vnitřní projekty.

Dalším způsobem, jak pro vás může být pronájem jeřábu nákladově efektivní, je najmout jednoho z našich operátorů, kteří mají rozsáhlé zkušenosti s obsluhou našich strojů. Protože naši operátoři již jeřáby dokonale znají, není třeba, aby si zvykali na ovládání a mohou se rovnou pustit do práce. Znamená to také, že ušetříte čas a peníze s možnou údržbou nebo opravou, protože naši operátoři vědí, jak stroj používat, a je tedy méně pravděpodobné, že by dělali při práci s ním chyby.

Používání našich minijeřábů je výhodné

Naše mini jeřáby mají snadné ovládání, ale jsou i výhodně umístěny, díky třem našim skladům v České republice. Jeřáby jsou dostupné na Moravě v Uh. Hradišti, odkud zajíždíme pracovat do Slovenské republiky, potom v Brně a ve Všechromech, 15 km od Prahy, kde máme vybudované perfektní servisní zázemí. Provádíme zde servis, údržbu, opravy a také pravidelné revize jeřábů UNIC. Jeřáb můžete mít tedy vždy v dojezdové vzdálenosti od Vašeho místa práce. Naše jeřáby jsou vybaveny mnoha chytrými a bezpečnostními prvky pro zlepšení uživatelské zkušenosti a praktičnosti.

 

KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. je jedničkou v oblasti zdvihacích řešení v České a Slovenské republice. Operujeme v Čechách, na Moravě a na Slovensku a dodáváme řadu inovativních a zakázkových řešení na poli mini jeřábů a vakuové techniky. Chcete-li prodiskutovat, jaká zvedací řešení pro vás máme, kontaktujte náš odborný tým telefonicky na +420 603 903 888 nebo na dispecink@kmbss.cz .

Jestliže potřebujete servis jeřábu, revizi jeřábu nebo potřebujete poradit na tomto poli, volejte Jaroslava Voneše, vedoucího depa Všechromy, tel. 775 089 953.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz