DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Ohlédnutí za veletrhem Glasstec 2022

Svět skla opět zažil ve dnech 20. - 23. 9. 2022 atmosféru klasického veletrhu, kde se návštěvníci setkávají tváří tvář s vystavovateli a mohou na vlastní oči obdivovat novinky, které se objevily ve sklářském průmyslu. Glasstec 2022, mezinárodní veletrh č. 1 věnovaný právě sklářskému průmyslu, je dobrou příležitostí k oslavě Mezinárodního roku skla, k objevení přelomových inovací a výměně nápadů s nejdůležitějšími světovými hráči na tomto poli.

My jsme se po „covidové" přestávce velmi rádi na veletrh Glasstec opět vydali. Je užitečné a osvěžující načerpat inspiraci, podívat se, co je nového a čím bychom mohli případně obohatit náš strojní park vakuové a manipulační techniky pro naše potřeby v oblasti velkoformátového zasklívání.

Navštívili jsme společnost Wirth, našeho dlouholetého dodavatele vakuových zvedacích zařízení, robotických hlav a vahadel. V rámci naší spolupráce oceňujeme kromě výborné kvality výrobků zejména to, že při výrobě ve Wirthu reflektují naše zkušenosti z praxe a jsou pro nás schopni vyrábět produkty na základě našich požadavků zcela na míru.  

Dalším dlouholetým partnerem, kterého jsme na veletrhu rádi viděli, byla společnost KS Schulten. Jejich zasklívací roboty, které v ČR pronajímáme a prodáváme, patří mezi velmi užitečné pomocníky například při zasklívání výloh.

Jednatele naší společnosti, Jiřího Šubrta, na Glasstecu zaujala italská rodinná firma, zabývající se výrobou řady vakuových zvedacích zařízení na plochá i zakřivená skla s inovativními prvky, které by mohli ocenit naši jeřábníci při instalaci skel na stavbách s pomocí našich minijeřábů UNIC právě ve spojení s různými druhy vakuových zvedacích zařízení. Možná, že se jejich výrobky brzy objeví v naší nabídce pronájmu a prodeje.    

Veletrhu Glasstech 2022 v Düsseldorfu se zúčastnilo 936 vystavovatelů ze 47 států, kteří předváděli své výrobky 30 000 návštěvníkům ze 119 zemí světa. Už teď se těšíme na příští rok, na novinky ve sklářském průmyslu, který se digitalizuje, inovuje a stále zdokonaluje.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz