DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

S robotickou hlavou na sklo v OC Chodov

Pár skel bylo nutné vyměnit na fasádě obchodního domu v Praze na Chodově, poté co do nich z venku narazil nějaký rychlý pták s ocelovým zobákem.

Skla jsou ve fasádě osazena zvenčí a jedno z nich i v negativním úhlu (podobně jako skla na věži řízení letového provozu, jaká jsme osazovali na ostravském letišti). Pro demontáž zasklívacích lišt museli ze střechy slanit horolezci, kteří pak asistovali i při protahování skla skrz rám pomocí robotické hlavy UMC 600.

Tuto hlavu je možné nasadit na minijeřáby UNIC počínaje typem UNIC URW-095 až po URW-547. Je řízena rádiovým dálkovým ovládáním a vyžaduje poměrně vysoké nároky na obsluhu, která v jednom okamžiku drží v ruce jak dálkové ovládání hlavy, tak i dálkové ovládání minijeřábu. Robotická hlava sklo natáčí a naklápí ve třech rovinách. Jde o pěknou, zajímavou, ale časově náročnou práci.

V případech, kdy to situace nevyžaduje, je možné protahovat skla skrz rám i pomocí volně visící přísavky na sklo, manipulátoru na sklo Oskar 600, nebo Vahadla 850 pro manipulaci se sklem ve větších výškách.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz