DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Blog, Strana 2

UNIC URW-706 a vakuový zvedák CL-W pro instalaci sendvičových panelů

 UNIC URW-706 a vakuový zvedák CL-W pro instalaci sendvičových panelů

Jednička na trhu na poli zvedacích prací, společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o., se nedávno podílela na vertikální instalaci sendvičových panelů na plášti skladovací budovy. Zákazník chtěl obložit velkou skladovou halu sendvičovými panely a obrátil se na nás s požadavkem na provedení hladké a přesné vertikální instalace panelů. Okolí stavby bylo vcelku svažité, což vyžadovalo jeřáb, který je schopen pracovat na nerovném povrchu.

Na základě obhlídky vytipovali naši dispečeři minijeřáb UNIC-706  a vakuový zvedák Righetti CL-W na sendvičové panely.

Víceúčelový URW-706 má neuvěřitelně kompaktní rozměry, které jsou v nepoměru k jeho výkonu při zvedání těžkých břemen. S maximální pracovní výškou zdvihu 19,5 m má tento jeřáb dosah a přesnost potřebnou pro tento zdvih. Jeřáb 706 je vybaven robustními pásy, které jsou ideální i pro zdolávání nerovného terénu a stoupání až ±20˚.

Ke zvedání panelů jsme použili speciální, dálkově ovládaný vakuový bateriový zvedák CL-W s nosností 375 kg. Tento zvedák má 1 přísavnou desku o rozměrech 500 x 1000 mm, která je rozdělená do 4 oblastí, aby byl zaručen dvojitý vakuový okruh. Podtlakový zvedák CL-W je napájen dobíjecími bateriemi, které lze v případě potřeby snadno vyjmout a vyměnit, což je na stavbě ideální, jelikož nehrozí žádné prostoje.  Stav baterií signalizuje řídící jednotka, která obsluhu informuje o nutnosti dobití pomocí audiovizuálního alarmu.

Systém otáčení a naklápění o 90°, nezbytný při montáži stěnových panelů, usnadňuje jejich instalaci. Tento model je také vybaven odnímatelným závěsem pro snížení výšky pod hákem a usnadnění práce i v situacích s nízkými stropy.

Společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. často poskytuje vybavení a kompletní smluvní zdvihy v oblasti instalace obkladů a střešních krytin. Díky řadě jeřábů a zvedacích zařízení, která jsou k dispozici k pronájmu, vám můžeme poskytnout řešení na poli zvedacích prací pro mnoho stavebních a konstrukčních projektů a potřeb. Kontaktujte nás zde a zjistěte, jak vám můžeme pomoci.

Dispečink: +420 603 903 888

Revoluční instalace skla: seznámení se zasklívacími roboty

Revoluční instalace skla: seznámení se zasklívacími roboty

Vzhledem k tomu, že svět stavebnictví přináší stále nové výzvy v oblasti zasklívání, musíme být jako poskytovatelé zvedacích řešení vždy připraveni na to reagovat. Společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. byla založena v roce 2000 a nejprve nabízela pronájem japonských minijeřábů UNIC a vakuových zvedáků na sklo a postupně přibírala do svého portfolia další manipulační techniku. Záhy si rychle zajistila exkluzivní smlouvu se společností K. Schulten GmbH & Co. a uvedla na trh svého prvního zasklívacího robota. Díky široké nabídce mnoha řešení v oblasti zdvihacích a zasklívacích prací se společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. rychle etablovala jako lídr v oboru velkoformátového zasklívání.

Společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. viděla potenciál, který by zasklívací roboti mohli přinést do projektů jejich zákazníků, s přihlédnutím k jejich kompaktním rozměrům a použití jako alternativy k minijeřábům. V průběhu let se naše zasklívací roboty ukázaly jako neocenitelné stroje pro naše zákazníky, protože nabízejí vynikající řešení mnoha výzev, kterým dnes čelí.

Vývoj instalace skla

Dávno předtím, než se objevily působivé stroje, jako jsou zasklívací roboty, se zasklívání často provádělo ručně. První známé použití zasklení oken v prvním století našeho letopočtu jsme zaznamenali u Římanů. Ke zvedání skla používali různé metody včetně provazů, jeřábů a kladkových systémů. Tehdejší sklo však bylo často malé, protože nedokázali vytvořit větší kusy. V průběhu historie jsme však techniky výroby skla zdokonalili. V průběhu let se sklo stalo průhledným, s dvojitým nebo trojitým sklem, neprůstřelným a rozměrově mnohem větším. Sklo se stalo větším a těžším, než zvládne člověk unést nebo za použití starých zvedacích metod nainstalovat, což znamená, že vznikla potřeba nového řešení zvedání a instalace skla.

Vzestup zasklívacích robotů

Ačkoli ikonická dvojice minijeřábů a vakuových zvedáků skla byla jednou z nejspolehlivějších metod zvedání skla, stále neřeší všechny problémy, kterým čelí. Zasklívání je často třeba provádět v omezených prostorách nebo na místech, která neunesou hmotnost větších strojů. Zde přichází na řadu spolehlivý zasklívací robot, stroj určený k manévrování se sklem v různých prostorech.

Klíčové výhody

Efektivita

Zasklívací roboti nabízejí uživatelům způsob, jak zvedat a instalovat sklo bezpečně a často rychleji než alternativními metodami. Díky poháněnému výložníku a zasklívací hlavě lze dosáhnout do výšek a snadno umístit zasklení pod převisy, kde by tradiční jeřáb mohl mít problémy. Naše zasklívací roboty Oscar jsou také kompaktní, nejmenší váží pouhých 505 kg. Díky tomu se můžete při instalaci zasklívání vtěsnat do stísněných prostor a pracovat v místech s nižší nosností.

Všestrannost

Zasklívací roboti jsou schopni pracovat v různých typech terénu, takže je můžete bez obav používat uvnitř i venku. Stabilizátory na kolečkách umožňují, aby váš zasklívací robot zůstal kompaktní, ale bez rizika převrácení při zvedání skla. Nastavitelný rám zasklívací hlavy vám také umožní přizpůsobit jej velikosti jakéhokoli zvedaného skla.

Přesnost a preciznost

Rádiové dálkové ovládání poskytuje obsluze naprosto přesnou kontrolu při přepravě a montáži skla. Další funkcí je funkce bočního posunu, která umožňuje zamíchat zasklení na místo, aniž byste museli měnit polohu zasklívacího robota. Rám lze také naklápět, otáčet a natáčet, což zajišťuje snadnější aplikaci zasklení.

Profesionální schodolez pro transport těžkých břemen: proč vybrat model SR 1750 heavy duty?

Jak schodolez SR 1750 Heavy Duty překonává výzvy s transportem těžkých břemen

Na trhu najdeme spoustu pomůcek pro přepravu těžkých břemen, ale profesionální schodolez SR 1750 stojí na špici díky svým výjimečným charakteristikám. Jeho robustní konstrukce s pevnými pásy a vysoká nosnost 1000 kg jsou doslova předurčeny pro náročné podmínky a intenzivní využití. Díky přizpůsobivým řídícím systémům nabízí tento schodolez heavy duty kontinuální výkon i při dlouhodobě vysokém zatížení. Více informací o jeho jedinečných vlastnostech a o tom, jak může zefektivnit práci s těžkými břemeny, naleznete na https://www.kmbss.cz/schodolez-sr-1750-heavy-duty/.

Unikátní vlastnosti schodolezu SR 1750 jej předurčují pro profesionální využití

Schodolez pro těžká břemena jako SR 1750 je navržen tak, aby ustál i ty nejnáročnější podmínky. Profesionální uživatelé chtějí zařízení, které je spolehlivé a bezpečné. SR 1750 je odpovědí na tyto požadavky díky své odolné konstrukci schopné čelit náročnému venkovnímu prostředí a systémům automatického brzdění, které zvyšují bezpečnost při manipulaci. Zároveň skýtá snadnou obslužnost a možnost přizpůsobení rozličným typům schodišť, což usnadňuje práci v různých situacích. Ať už je potřeba vykonat náročnou práci v průmyslových halách, na staveništích nebo v historických budovách, schodolez SR 1750 zvládne vše s vysokou efektivitou.

Jak schodolez heavy duty překonává výzvy s transportem těžkých břemen

Schodolez SR 1750, jako přední představitel kategorie profesionálních schodolezů pro transport těžkých břemen, je vybaven několika klíčovými prvky optimalizujícími jeho výkon v náročných podmínkách. Pevné vyztužené rámy a pevné pásy zajišťují jmenovitou nosnost 1000 kg a odolnost při manipulaci s těžkými objekty. Robustní motory a speciálně upravené převody jsou navrženy tak, aby vydržely intenzivní každodenní používání bez výpadků. Schodišťový robot SR 1750 předvádí impozantní výdrž, což je nezbytné pro efektivní celodenní práci. Inovativní systémy stabilizace a inteligentní rozložení hmotnosti podstatně zvyšují bezpečnost práce, minimalizují potenciální rizika převrácení i při manipulaci s maximálními zátěžemi.

Schodolez SR 1750 je výhodné si pronajmout

S ohledem na náklady spojené s pořízením schodolezu je ekonomicky efektivní si jej v naší společnosti pronajmout. Dispečerky Eva nebo Jitka na tel. č. +420 603 903 888 vám vypracují cenovou kalkulaci a vyberou schodolez, který bude vhodný pro váš projekt. K dispozici máme dva typy schodolezů:

Při práci s oběma typy schodolezů je zajištěna vysoká produktivita a je omezeno riziko pracovních úrazů, což vede k dalším úsporám a zajišťuje bezproblémovou manipulaci s břemeny. Tyto aspekty jednoznačně podtrhují výhodnost jejich pronájmu.

Výběr správného vahadla pro váš projekt: co vzít v úvahu

Výběr správného vahadla pro váš projekt: co vzít v úvahu

Ve světě zvedacích operací vždy narazíte na nějaké překážky, kdy vyvstane potřeba další inovace. Při každodenních jeřábových zdvihacích pracích vám často mohou bránit v práci nedosažitelná místa jako jsou výklenky, balkony a podhledy budov. Vahadla, známé také jako konzolové nosníky, hrají v takových případech klíčovou roli při zvedání a umísťování břemen. S tímto přídavným zařízením pod hákem můžete čelit potížím spojeným se zvedáním v místech s omezeným přístupem díky dodatečnému dosahu, který toto zařízení poskytuje. Vahadla umožňují uživatelům zvedat břemena do prostor, kam by standardní jeřáb nebyl schopen dosáhnout.  

Nosnost

Naše nejsilnější vahadlo nabízí nosnost 5 tun, což je ideální pro použití spolu s věžovými a mobilními jeřáby. Ne vždy je však taková zdvihací síla pro projekt nezbytná, a proto nabízíme řadu vahadel, které vyhovují různým požadavkům. Při výběru vahadla je důležité zohlednit hmotnost břemen, která hodláte zvedat, a také nosnost jeřábu, ke kterému bude vahadlo zavěšeno. Je to proto, že kombinovaná hmotnost břemene a vahadla může způsobit, že překročíte jmenovitou nosnost jeřábu.

Délka a dosah

Díky členitosti v konstrukcích jak starých, tak moderních budov, zahrnující různé převisy a podhledy, může být velikost vahadla pro vaše potřeby různá.  Důležitým rozměrem je hloubka takových členitostí, která určuje, jaký dosah budete od svého vahadla vyžadovat. Vahadla společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. mají hloubku přesahu až do 4 390 mm.  

Přizpůsobení a adaptabilita

Zatímco samotná vahadla představují závěsná zařízení pod hákem pro jeřáby a jiné stroje, existují také další přídavná zařízení, která můžete pro váš projekt využít.  V naší nabídce najdete kromě vahadel speciální vakuové zvedáky určené k manipulaci několikatunových skel, robotické hlavy, nebo zasklívací roboty. Samozřejmostí jsou s tímto spojené služby včetně dopravy, pronájmu minijeřábů a jeřábníků, kteří jsou experti ve svém oboru.

 Ve společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. máme více než 23 let zkušeností s dodávkami zvedacích řešení pro naše zákazníky. Vahadla nabízejí pracovníkům způsob, jak bezpečně a efektivně zvedat břemena do podhledů, převisů a dalších míst s omezeným přístupem. Chcete-li získat další rady ohledně nejvhodnějšího vahadla pro váš projekt, kontaktujte náš tým na tel. č. +420 603 903 888.

Maximalizace produktivity s vakuovými zvedáky skla – pohled na jejich všestrannost

Maximalizace produktivity s vakuovými zvedáky skla – pohled na jejich všestrannost

Vakuové zvedáky na sklo jsou základním vybavením v průmyslovém zasklívání. Vakuová zvedací zařízení nabízejí bezpečnější a efektivnější postupy zvedání, a tím maximalizují produktivitu. Tváří v tvář složitým výzvám jednotlivých projektů je důležité nabídnout pracovníkům správnou podporu, ať už prostřednictvím specializovaného vybavení, jako jsou vakuové zvedáky na sklo, nebo jinými prostředky.

Složitost instalace skla

Každý, kdo se zabývá zasklíváním vám potvrdí, že pokud jde o instalaci skla, je to často složitější, než se na první pohled může zdát. Před započetím instalace skla je třeba zvážit mnoho faktorů, protože sklo je těžké, ostré a křehké, takže se snadno se rozbije. Vnější faktory mohou instalaci skla výrazně ovlivnit, protože silný vítr a déšť způsobují, že instalace skla pomocí vahadla nebo minijeřábu se zavěšeným nebo pevně ukotveným vakuovým zvedákem není bezpečné.

Všestrannost vakuových zvedáků skla

Od doby, kdy byly vakuové zvedáky skla poprvé uvedeny do průmyslového zasklívání, se staly důležitým nástrojem pro mnoho zvedacích prací. Díky desetiletím inovací byly jejich konstrukce přizpůsobeny všem druhům zasklívání. Mnohé z nich mají nyní několikatunové maximální nosnosti (jako např. naše zvedací zařízení GL-CC 3500 alias Goliáš nebo GL-MG 2200 alias Chobotnice), nezávislé vakuové okruhy, nastavitelná výsuvná ramena, přísavné talíře nejen pro plochá, ale také pro zakřivená skla, ať už konkávní nebo konvexní a další. Díky mnoha funkcím, které jsou u moderních vakuových zvedáků k dispozici, je můžete používat v celé řadě jedinečných projektů.

Moderní architektura a zasklívání

Různé typy architektonických řešení představujících instalaci několikatunových plochých nebo zakřivených skel, případně skel industriálních a členěných, vyžadují zařízení, která jsou specializovaná a reflektují vaše potřeby, ať už instalujete okna na mrakodrapech nebo v kostelech. To znamená, že v závislosti na projektu mohou být nezbytné bezpečné a spolehlivé zvedáky s dálkovým ovládáním, funkcemi jako je elektrické otáčení, elektrické naklápění s možností uzamykatelnosti v různých stupních, kompaktní a modulární konstrukce, upozornění na nízký podtlak apod.  

Zasklívání v interiéru

Vakuové zvedáky lze používat s minijeřáby UNIC v interiérech, do citlivých prostředí můžete použít minijeřáby s elektrickým pohonem s nulovými emisemi. Můžete instalovat skleněné příčky nebo estetické skleněné prvky v rodinných domech, kancelářských prostorách, maloobchodních centrech a jiných obytných budovách. Při zařizování interiérů lze využít přesnost a bezpečnost, kterou vakuové zvedáky skla poskytují.

Maximalizace produktivity ve výrobě

Před zavedením vakuových zvedáků skla pracovníci ve výrobě často přemisťovali skla ručně nebo používali jiné, méně efektivní vybavení. Výrobní provozy, které pracují se skleněnými tabulemi nebo výrobky, jako jsou stolní desky, zrcadla a skleněné komponenty, mají z možností vakuových zvedáků skla obrovský prospěch. Pomocí vakuových zvedáků na sklo můžete automatizovat procesy, což umožní konzistentní způsob přesouvání skla a sníží únavu pracovníků, čímž se maximalizuje produktivita. Snižuje se také počet rozbitých skel, protože zvedací schopnost vakua je konzistentní a je méně pravděpodobné, že vakuový zvedák přestane sklo držet.

Přesnost a bezpečnost

Přidáním vakuového zvedáku skla do projektu, který zahrnuje manipulaci a instalaci skleněných prvků, můžete maximalizovat produktivitu a zároveň zvýšit přesnost a bezpečnost. Moderní vakuové zvedáky mají bezpečnostní prvky a při manipulaci se sklem dokáží udržet těžké sklo po dlouhou dobu. Znamená to, že sklenáři nebo pracovníci, kteří provádějí zasklívání, nemusí spěchat s co nejpřesnější instalací, aniž by se museli obávat únavy nebo možného zranění pracovníků, kteří sklo zvedají a instalují na místo. Elektricky poháněné otáčení a naklápění umožňuje dosáhnout milimetrově přesné instalacea a pokročilé  bezpečnostní funkce, jako je audiovizuální upozornění na nízký podtlak a nezávislé podtlakové okruhy zajišťují bezpečnou instalaci.

Řešení na míru pro jedinečné výzvy

Díky velkému množství vakuových zvedáků na sklo, které jsou k dispozici k pronájmu spolu s dalšími přídavnými zařízeními, je snadné najít dokonalé řešení pro jakoukoli výzvu. Ve společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. máme vakuové zvedáky na sklo, na beton, na sendvičové panely, máme modulární vakuové zvedáky s různými konfiguracemi a také volitelné příslušenství, které vám pomůže dokonale provést to, co zamýšlíte. Před započetím práce nabízíme také standardní nebo virtuální prohlídky místa, abychom mohli vybrat nejlepší metodu a zařízení pro váš projekt. Tak budete mít jistotu, že dostanete vakuový zvedák, který zvládne svou práci.

Společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. je jedničkou v oblasti zvedacích prací, velkoformátového zasklívání a má více než 23 let zkušeností s dodávkami řešení pro zvedání skla a jiných materiálů svým zákazníkům. Pro informace o výběru nejlepšího vakuového zvedáku skla nebo jiných materiálů jako je beton, plech, panely apod. a odborné poradenství kontaktujte dispečink na tel. č. +420 603 903 888.

 

Dosáhněte maximální efektivity pomocí pásových minijeřábů - pohled na jejich kompaktní konstrukci

Najít jeřáb, který dokáže maximalizovat efektivitu na vašem pracovišti, se může zdát jako vyčerpávající úkol při tolika možnostech, které jsou dnes k dispozici. V rámci tohoto blogu o našich minijeřábech na pásovém podvozku doufáme, že vám tento proces zjednodušíme. Tato kompaktní zdvihací řešení nabízejí působivou zdvihací sílu a také účinnost, všestrannost a přesnost. Pásové minijeřáby jsou pozoruhodným zařízením, které mají široké využití.

Kompaktní rozměry, obrovský výkon

Vzhledem k designu městských oblastí, potřebách velkého zdvihu v interiérech i náročnosti pohybu ve venkovním prostředí je často nezbytnou potřebou, aby byl součástí projektu minijeřáb. Naše řada minijeřábů s pásovým podvozkem má pozoruhodně malé rozměry – nejmenší UNIC-094 má šířku pouhých 595 mm. To je vynikající pro proplétání se úzkými ulicemi, práci v interiérech rodinných domů, v kostelech, v městských atriích nebo k překonávání náročného terénu.

Všestrannost v plné síle

Naše minijeřáby na pásovém podvozku se liší nejen svou velikostí a pevností, aby se přizpůsobily potřebám různých projektů. S nosností od 1 t do 10 t mohou uživatelé díky jejich menším rozměrům zvedat různá břemena v omezených prostorách. Všechny naše minijeřáby jsou navrženy s ohledem na přizpůsobivost a mají pevné pásy s dostatečnou stoupavostí pro nerovný terén.

Efektivita v novém pojetí

Naše mini pásové jeřáby nabízejí bezkonkurenční sílu v kompaktním balení. Malé rozměry, schopnost pracovat ve stísněných prostorách a uživatelsky přívětivé ovládací prvky činí z našich minijeřábů ideální stroje pro váš projekt, k pronájmu s naším jeřábníkem nebo vám vyškolíme vašeho pracovníka.

Přesnost při každém pohybu

Mini jeřáby na pásech jsou díky řadě konstrukčních prvků ideální pro zvedání a umisťování těžkých břemen. Jejich kompaktní rozměry, pásové podvozky a variabilní patky zajišťují vynikající stabilitu, takže jsou vhodné pro stísněné nebo náročné pracovní prostředí. Teleskopické výložníky nabízejí jemné ovládání a nastavení, což umožňuje přesné pohyby. Naše pásové jeřáby mají také různé bezpečnostní mechanismy, které zvyšují přesnost a bezpečnost při práci. Mezi ně patří indikátory bezpečného zatížení, alarmy náklonu, ochrana proti převrácení, kontrolky pracovního stavu a další.

 

Společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. si jako lídr v oblasti zvedacích řešení uvědomuje potenciál, který mohou pásové minijeřáby nabídnout při transformaci zvedacích operací. Tyto jeřáby nabízejí kompaktní konstrukci a efektivitu v širokém spektru projektů, takže se na ně lze spolehnout. Pro více informací o tom, co mohou naše minijeřáby na pásovém podvozku udělat pro váš projekt, kontaktujte náš dispečink na tel. č. +420 603 903 888 nebo e-mailové adrese dispecink@kmbss.cz

Důležitost školení jeřábníků

Důležitost školení a certifikace jeřábníků

Každé pracoviště V České republice vyžaduje určitou úroveň dovedností a školení a stavebnictví není výjimkou. Na každém staveništi většinou platí mnoho pravidel bezpečnosti a ochrany zdraví při práci vzhledem k nebezpečným podmínkám. To znamená, že většina jeřábníků, kteří se na stavbě podílejí, musí projít určitým druhem školení a certifikace. Mnoho dodavatelů a zákazníků požaduje, aby každý, koho najímají, měl všechna potřebná osvědčení za účelem bezpečné obsluhy jeřábu. Získání jeřábnického průkazu je tak absolutní nutností, abyste mohli pronajímat jeřáb s jeřábníkem.


Kromě toho, že vás bude možné najmout, zajistíte tak bezpečnost vám i vašemu okolí. Ve společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. máme více než 23 let zkušeností v oboru a disponujeme dovednostmi a znalostmi, které nám pomohou identifikovat nebezpečné postupy. Pravidelně organizujeme pro naše techniky a jeřábníky školení jeřábníků a vazačů a do budoucna plánujeme zřízení školícího centra pro jeřábníky, kde budeme nabízet certifikovaná školení pro obsluhu minijeřábu.

Osvědčení pro obsluhu jeřábů neboli jeřábnický průkaz se vydává podle příslušné skupiny jeřábu.

 

Třída Druh jeřábu Třída Druh jeřábu
O Zdvihadla, jeřáby s ručním pohonem nebo jeřáby s nejméně jedním ručním pohonem, mostové, portálové, konzolové a sloupové jeřáby s kočkou nebo kladkostrojem, ovládané ze země  A Mostové, portálové a konzolové jeřáby s kočkou nebo kladkostrojem, ovládané z koše nebo kabiny
S Technologické manipulátory, jeřábové příslušenství stavebních strojů, vysokozdvižných vozíků, apod. AS Mostové jeřáby speciálního použití, jako např. formovací, sázecí, licí, stripovací a klešťové
B Věžové, sloupové, derikové a portálové jeřáby s výložníkem C Kolejové a železniční výložníkové jeřáby
D Mobilní jeřáby N Nakládací jeřáby
E Plovoucí jeřáby F Lanové jeřáby

Odborná způsobilost jeřábníků a provoz jeřábů jsou dané těmito právními předpisy a normami:

  • Vyhláška 392/2003 Sb. o bezpečnosti provozu technických zařízení a o požadavcích na vyhrazená technická zařízení tlaková, zdvihací a plynová při hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem; příloha 6
  • Nařízení vlády 378/2001 Sb., kterým se stanoví bližší požadavky na bezpečný provoz a používání strojů, technických zařízení, přístrojů a nářadí,
  • ČSN ISO 12480-1 Jeřáby – Bezpečné používání, ČSN ISO 9926-1 Výcvik jeřábníků a další normy třídy 27.

Jeřábníci v České republice mají své profesní sdružení Asociaci jeřábníků a Koordinátorů jeřábů – ČR a Asociaci odborných pracovníků pro zdvihací zařízení – ČR.

Bezpečnost

Získáním správné kvalifikace a školení pro obsluhu jeřábu můžete zvýšit bezpečnost na celém pracovišti. Neproškolená obsluha je nebezpečná, protože jakákoli chyba, kterou uděláte, může vést ke zraněním a smrtelným úrazům. Jeřáby váží stovky až tisíce kilogramů a zvedají také stejně těžké předměty. Když se nezkušená obsluha posadí za ovládací páky, může snadno dojít k újmě, například narážení do věcí při přemisťování, upuštění břemene, rozkývání ramene nebo břemene, převrácení jeřábu apod.

Při školení vás naučí všechny správné způsoby nastavení a manipulace s jeřábem, včetně toho, jak se řídit pokyny vedoucího jeřábu. Získáte tak znalosti o tom, jak zvládnout různé problémy na stavbě, jako je například výpočet toho, jakou nejvyšší bezpečnou hmotnost může jeřáb zvedat.


Snížení rizika nehod

Po úplném proškolení obsluhy je mnohem pravděpodobnější, že rozpozná rizika spojená se zvedáním. Specifikace práce se mohou měnit z minuty na minutu, proto je důležité, aby se obsluha jeřábu dokázala přizpůsobit. Při nové výzvě, jako jsou změny počasí nebo terénu, bude obsluha schopna posoudit možnosti svého jeřábu a přizpůsobit jej dané situaci.


Získání lepších znalostí

Přestože můžete legálně provozovat jeřáb na soukromém pozemku bez licence, můžete přijít o mnoho výhod, pokud neabsolvujete řádné školení. Pokud se učíte jen za pochodu, může to často znamenat, že vám mohou uniknout základní znalosti, jako je význam instrukčních ručních signálů nebo jak správně posoudit bezpečnost jeřábu. Vynechání zásadních informací může mít negativní vliv na hladký průběh práce nebo na to, zda někoho případně nezraníte.


Kariérní postup

Vzhledem k tomu, že mnoho pracovišť v moderní době často vyžaduje, aby jeřábníci měli příslušný jeřábnický průkaz a také další akreditace, může to znamenat, že je velmi malá šance, že bez něj získáte stálou práci. Vlastnictvím průkazu můžete dát každému novému zaměstnavateli nebo klientovi jistotu, že jste profesionál, který dokáže práci odvést. Vlastnictví licence také znamená, že již nejste omezeni pouze na práci na soukromých pozemcích, což rozšiřuje vaše možnosti. Jeřábníci s licencí jsou mnohem žádanější, a proto mohou za využití svých schopností požadovat i vyšší platy.

 

 

 

 

Vakuový zvedák pro členitá skla na míru

Naše společnost prodává minijeřáby UNIC a kromě toho vlastní největší půjčovnu minijeřábů této značky v České republice. Provádíme zvedací práce všeho druhu a naší specializací je velkoformátové zasklívání.  V oblasti manipulace a instalace skleněných prvků jako jsou velká skla, okna, zasouvací skleněné dveře apod. je nezbytné mít k dispozici správné nástroje, které zajistí přesné a bezchybné provedení každého projektu.

V České republice jsme držiteli mnoha rekordů na poli velkoformátového zasklívání, např. na Náměstí Republiky v Praze jsme zavěšovali nejdelší, téměř desetimetrové skleněné fasádní tabule, do vily na Strahově jsme instalovali sklo o hmotnosti téměř 3 tuny, speciálním sklem dovezeným z Thajska jsme osazovali kobky na náplavce Rašínova nábřeží apod. Právě kvůli specifickým zakázkám oslovujeme naše dodavatele, kteří jsou schopní vyrobit nám vakuové zvedací zařízení na míru dle našich požadavků.

Nedávno jsme stáli před další výzvou, respektive před velkou zakázkou na montáž velmi členitých oken. V tomto případě jsme se obrátili s žádostí o řešení na našeho dodavatele, italskou společnost Righetti, s žádostí o výrobu vakuového zvedáku na míru, který by byl schopen manipulace s členitými okny a skleněnými dveřmi různých velikostí a hmotností od 200 do 400 kg, jelikož standardní vakuové zvedáky na tento typ instalace nelze použít.

Náš požadavek byl takový, aby v Righetti vytvořili extrémně přizpůsobitelný systém přísavek, který se dokáže přizpůsobit různým velikostem a tvarům oken a dveří. V úzké spolupráci navrhlo oddělení výzkumu a vývoje společnosti Righetti pro naši firmu dokonalé řešení: bateriový vakuový zvedák s 16 malými přísavkami umístěnými na čtyřech ramenech s možností jejich přemístění a odpojení od vakuového okruhu a modulární zvedák GL-VB16 d2 byl na světě.

Tým Righetti se nezastavil pouze u vyřešení našeho problému. Vytvořil vakuový zvedák, který lze zcela transformovat. Odnímatelná čtyři ramena je možné nahradit pouhými čtyřmi přísavkami a získat tak řadový rám. Díky této lineární konfiguraci může vakuový zvedák instalovat všechny skleněné tabule až do hmotnosti 600 kg. 

Konečný výsledek předčil naše očekávání. Systém nastavitelných přísavek umožňuje umístit každou přísavku na jeden čtverec členěného okna a navíc mít dva vakuové zvedáky v jednom strojním zařízení.  Možnost selektivně vyloučit přísavky z vakuového okruhu navíc usnadnila přizpůsobení zvedáku menším kusům.

Tento projekt je jasným příkladem toho, že výzkum a vývoj společnosti Righetti má ty správné odborné znalosti, které umožňují jít nad rámec standardních řešení a splnit naše specifické potřeby. Jejich know-how a schopnosti přizpůsobení činí společnost Righetti skvělým obchodním partnerem.

 

 

Půjčte si schodolez - ušetří vám čas, peníze a námahu

Konec dřiny! Nabízíme k pronájmu i k prodeji novinku, která za vás bezpečně a plynule převeze náklad nahoru/dolů po schodech až do hmotnosti 1 000 kg. Schodolez nebo také schodišťový robot SR 1750 je vybaven hydraulicky nastavitelnou plošinou, která umožňuje přemísťovat břemena po schodech vždy ve vodorovné poloze. Plošina je nastavitelná do libovolné polohy mezi zcela vodorovnou a zcela svislou. Schodolez je vhodný pro stěhování břemen rozmanitého typu, neváhejte, zavolejte a vyzkoušejte!

Pronájem – dispečink: +420 603 903 888

Prodej – prodejní manažer: +420 733 194 525

Proč je třeba používat podložky pod patky stavebních strojů

CO JSOU TO PODLOŽKY POD PATKY STAVEBNÍCH STROJŮ?

Podložka pod patky je podložka, která je větší než samotná patka a je vyrobena z pevného materiálu. Obvykle se podložky skládají z hustého polyethylenu, což je syntetický materiál, který je vysoce odolný, voděodolný a lehký. Podložky pod patky stavebních strojů rovnoměrně rozkládají zatížení patek na větší plochu. Větší plocha zabraňuje zaboření stroje do půdy nebo poškození tvrdých podlah.

Použití podložek pod patky také zajišťuje dodatečnou stabilizaci těžkých strojů, protože ve srovnání s některými povrchy mají podložky větší přilnavost. Zabránění propadání patek také znamená, že se stroj nenaklání na jednu stranu.

TYPY PODLOŽEK POD PATKY STAVEBNÍCH STROJŮ

Naše japonské pavoučí minijeřáby UNIC mají čtyři patky,  to znamená, že u těchto strojů budete potřebovat nejméně čtyři podložky. Níže uvádíme různé typy podložek, které lze použít.

DŘEVO

Použití dřevěných desek se může zdát jako levné a pohodlné řešení, když potřebujete podložku pod patku, ale může mít mnoho nevýhod. Pokud použijete dřevo, které máte snadno k dispozici, budete muset při každém použití posoudit, jakou nosnost zvládne, pokud se nejedná o zakoupenou dřevěnou podložku s oficiálně vypočtenou nosností.

Dřevěné podložky mohou být také náchylné k prasknutí, jelikož nejsou pružné. Podložky nasáknuté vodou jsou pórovité, což je rovněž činí méně odolné proti poškození. Pórovitost může také způsobit, že dřevo po použití ve vlhkých podmínkách ztěžkne, což není praktické, když je třeba podložky přemisťovat po staveništi.

OCEL

Ocel je sice pevná, ale také těžká, což zbytečně zvyšuje hmotnost pod již tak těžkým strojem. Těžší podložky znamenají, že je potřeba více pracovníků k jejich přesunu mezi jednotlivými místy. Jelikož je ocel drahá, znamená to také, že vaše výsuvné podložky budou dražší a ve výsledku zaplatíte více za stejný nebo horší výkon.

POLYETYLEN

Tyto syntetické podložky se vyznačují velmi snadnou manipulovatelností, snadno se zvedají a jsou neporézní, takže se nemusíte obávat podmáčení. Díky materiálu s extrémně dlouhou životností budete muset podložky vyměňovat jen zřídka, což vám z dlouhodobého hlediska ušetří peníze. Jsou dostupné v mnoha rozměrech, můžete je mít s logem, s otvory, s úchyty, s lanem apod., takže zaručeně najdete takové, které budou vyhovovat vašim potřebám.

JAKOU VELIKOST PODLOŽKY PRO PATKY POTŘEBUJETE?

Požadavky na velikost podložek si můžete vypočítat sami, ale pokud s tím nemáte zkušenosti, pak bychom vám doporučili se tomu vyhnout a požádat o raději odborníka. Odborníci společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. vám mohou pomoci s přesným výběrem těch nejlepších podložek pro váš stavební stroj. V případě potřeby nabízíme také pronájem minijeřábů včetně obsluhy nebo zaškolíme vaše lidi.

Pro nákup podložek kontaktujte našeho prodejního manažera na tel. č. +420 733 194 525.

Ohledně pronájmu minijeřábů, jeřábníků a ostatní techniky se poraďte s naším dispečinkem na tel. č. +420 603 903 888.

NEJLEPŠÍ TIPY PRO POUŽÍVÁNÍ PODLOŽEK STAVEBNÍCH STROJŮ

  • Při výběru vhodné podložky pod patky stavebního stroje byste se měli řídit zveřejněnými hodnotami pouze v případě, že se jedná o jednoduchý zdvih, tj. půda není vícevrstvá, půda není svažitá, není nad sklepem atd.
  • Patka by měla být umístěna uprostřed podložky.
  • Vhodnost podložek by se měla opakovaně posuzovat, pokud se změní podmínky v zemi/počasí, tj. déšť, sníh, zemětřesení.
  • Při výběru podložek berte v úvahu jejich tvar – kulaté a čtvercové podložky snesou různé tlaky v závislosti na jejich velikosti.

Všechny naše japonské pavoučí minijeřáby UNIC mají patky, takže samozřejmě potřebují podložky. Jako autorizovaný prodejce pro Českou republiku jsme vybaveni tak, abychom vám pomohli vybrat, jaké podložky pod patky stavebních strojů budou pro vás ty nejlepší.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz