DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Zajištění bezpečné instalace panelů speciálními vakuovými zvedáky

Instalace obkladových panelů je často nezbytnou součástí mnoha stavebních projektů, která vyžaduje přesnost a bezpečnost. Zajištění bezpečného zvedání obkladů je nezbytné pro ochranu pracovníků i majetku před možnými riziky. Nedostatečně zabezpečené uchycení při zvedání obkladů může zvýšit pravděpodobnost pádu břemene z výšky, což může způsobit zranění a zničení majetku. Níže se budeme zabývat tím, jaká řešení pro zvedání a instalaci obkladů byste měli zvážit, abyste zvýšili efektivitu a bezpečnost svých zdvihacích projektů.

Vakuová přísavka CL-W na sendvičové panely

Vakuová přísavka CL-W s dvojitým vakuovým okruhem je specifický model pro instalaci izolačních stěnových panelů (např. pro pokládku fasádních panelů, montáž chladírenských místností nebo také skleněných tabulí). Je to kompaktní a snadno použitelné zařízení s nosností 375 kg. Úroveň podtlaku je neustále monitorována řídicí jednotkou, která při každém spuštění provádí autodiagnostiku. Vakuová přísavka CL-W je napájena dobíjecími bateriemi, které lze v případě potřeby snadno vyjmout a vyměnit.

Uchopení a uvolnění nákladu se ovládá praktickým dálkovým ovládáním. Systém otáčení a naklápění o 90°, nezbytný při montáži stěnových panelů, usnadňuje jejich instalaci. Vakuový zvedák CL-W je vybaven jednou přísavkou 500 x 1000 mm, vnitřně rozdělenou do čtyř oblastí, aby byl zaručen dvojitý vakuový okruh. Tento model CL-W je také vybaven odnímatelným závěsem pro snížení výšky pod hákem a usnadnění práce i v situacích s nízkým stropem.

Vakuová přísavka CL1-6 pro instalaci stěnových a střešních panelů

Přísavka pro sendvičové panely CL1-6 je specifická přísavka pro instalaci izolačních stěnových nebo střešních panelů až do hmotnosti 400 kg. Zvláštností CL1-6 je možnost různých konfigurací. Ve skutečnosti je možné se stejnou přísavkou pokládat jak střešní, tak stěnové panely, a to jak svisle, tak vodorovně. Má 6 speciálních přísavných desek, umožňujících zvedat ploché,  mikrožebrované nebo vlnité panely. CL1-6 je napájena dobíjecími bateriemi, které lze v případě potřeby snadno vyjmout a vyměnit. 

Uchopení a uvolnění břemene je řízeno dvojitým ovládacím ventilem umístěným na rukojeti zvedáku.  Naklápěcí mechanismus umožňuje zcela bezpečně pohybovat panely z horizontální do vertikální polohy a naopak. Dále je díky praktickému držáku usnadněno naklápění sacího zvedáku z horizontální do vertikální polohy. Konstrukce vakuového zvedáku je modulární, aby vyhovovala krátkým i delším sendvičovým panelům. Přísavka může být prodloužena přidáním nástavců, které se díky rychlospojkám rychle přichytí ke konstrukci.

Díky dvojitému vakuovému okruhu lze model  CL1-6 používat na stavbách v maximální bezpečnosti a plně v souladu s normou EN13155. Podtlaková řídicí jednotka navíc neustále monitoruje úroveň podtlaku v okruhu a upozorňuje obsluhu na případné nebezpečí pomocí audiovizuálního alarmu. Při každém zapnutí provede řídicí jednotka vlastní diagnostiku, aby se ujistila, že všechny komponenty fungují správně.

Závěrem lze říci, že bezpečná instalace obkladových panelů má zásadní význam pro bezpečnost pracovníků a ochranu majetku na staveništích. Speciální vakuové zvedáky obkladových panelů společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. nabízí inovativní řešení přizpůsobená různorodým potřebám stavebních projektů. Naše obkladové zvedáky se zaměřují na bezpečnost, efektivitu a všestrannost a zajišťují bezproblémový proces montáže, přičemž na každém kroku chrání lidi i okolí.

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz