DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Mini jeřáby na hradě Okoř

Náš jeřábník Martin se s minijeřábem UNIC-706 vydal zasklívat na hrad Okoř, zhruba 15 km severozápadně od Prahy, a nebyl sám. Zdárně mu sekundoval kolega Lukáš s druhým pavoučím jeřábem UNIC-095. Jejich cílem byl mlýn, který je doslova přilepený na hradní opevnění. Mlýn prošel několika rekonstrukcemi, z nichž první z roku 1873 ho obdařila výraznými štítovými stěnami, podobnými Sovovým mlýnům v Praze. Po druhé rekonstrukci v 90. letech 20. století mlýn téměř 20 let chátral. V roce 2011, v rukou nových majitelů, se začal mlýn postupně měnit až do dnešní podoby.

Rekonstrukce a úpravy stále pokračují, a naše minijeřáby se zde ukázaly ideálními pomocníky pro práci ve stísněných prostorách. Vjezd do areálu mlýna je úzký a nízký a znemožňuje průjezd nadrozměrným nákladům. Pro UNIC-706 je zvedání těžkých břemen hračkou. Stojany lehce přenesl nad hlavní bránou a znovu je umístil na dodávku, která je dopravila k hlavní budově mlýna. Oba mini jeřáby UNIC-706 a UNIC-095 poté projely bránou a pokračovaly po dláždění k mlýnu. Pro přejezd minijeřábů přes trávník použili kolegové roznášecí desky, které ochránily travnatý povrch před poškozením.

Následovala dokonalá souhra obou jeřábníků a jejich jeřábů se savkami WH800 při zasklívání celoskleněné stěny těžko přístupné budovy přímo sousedící s hradní zdí. Celková váha 5 ks instalovaných skel činila 2 100 kg, 3 ks o hmotnosti asi 500kg a 2 ks o hmotnosti asi 300 kg. Při transportu skel do značné výšky a následné instalaci velkých skel se naše minijeřáby dokonale doplňovaly. UNIC-706 s maximální výškou zdvihu 19,5 m a nosností až 6 tun lehce transportoval nejdříve UNIC-095, a následně vakuové zvedací zařízení a skla za hradební zeď a o instalaci skel se postaral malý, ale mocný UNIC-095.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz