DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Proč je třeba používat podložky pod patky stavebních strojů

CO JSOU TO PODLOŽKY POD PATKY STAVEBNÍCH STROJŮ?

Podložka pod patky je podložka, která je větší než samotná patka a je vyrobena z pevného materiálu. Obvykle se podložky skládají z hustého polyethylenu, což je syntetický materiál, který je vysoce odolný, voděodolný a lehký. Podložky pod patky stavebních strojů rovnoměrně rozkládají zatížení patek na větší plochu. Větší plocha zabraňuje zaboření stroje do půdy nebo poškození tvrdých podlah.

Použití podložek pod patky také zajišťuje dodatečnou stabilizaci těžkých strojů, protože ve srovnání s některými povrchy mají podložky větší přilnavost. Zabránění propadání patek také znamená, že se stroj nenaklání na jednu stranu.

TYPY PODLOŽEK POD PATKY STAVEBNÍCH STROJŮ

Naše japonské pavoučí minijeřáby UNIC mají čtyři patky,  to znamená, že u těchto strojů budete potřebovat nejméně čtyři podložky. Níže uvádíme různé typy podložek, které lze použít.

DŘEVO

Použití dřevěných desek se může zdát jako levné a pohodlné řešení, když potřebujete podložku pod patku, ale může mít mnoho nevýhod. Pokud použijete dřevo, které máte snadno k dispozici, budete muset při každém použití posoudit, jakou nosnost zvládne, pokud se nejedná o zakoupenou dřevěnou podložku s oficiálně vypočtenou nosností.

Dřevěné podložky mohou být také náchylné k prasknutí, jelikož nejsou pružné. Podložky nasáknuté vodou jsou pórovité, což je rovněž činí méně odolné proti poškození. Pórovitost může také způsobit, že dřevo po použití ve vlhkých podmínkách ztěžkne, což není praktické, když je třeba podložky přemisťovat po staveništi.

OCEL

Ocel je sice pevná, ale také těžká, což zbytečně zvyšuje hmotnost pod již tak těžkým strojem. Těžší podložky znamenají, že je potřeba více pracovníků k jejich přesunu mezi jednotlivými místy. Jelikož je ocel drahá, znamená to také, že vaše výsuvné podložky budou dražší a ve výsledku zaplatíte více za stejný nebo horší výkon.

POLYETYLEN

Tyto syntetické podložky se vyznačují velmi snadnou manipulovatelností, snadno se zvedají a jsou neporézní, takže se nemusíte obávat podmáčení. Díky materiálu s extrémně dlouhou životností budete muset podložky vyměňovat jen zřídka, což vám z dlouhodobého hlediska ušetří peníze. Jsou dostupné v mnoha rozměrech, můžete je mít s logem, s otvory, s úchyty, s lanem apod., takže zaručeně najdete takové, které budou vyhovovat vašim potřebám.

JAKOU VELIKOST PODLOŽKY PRO PATKY POTŘEBUJETE?

Požadavky na velikost podložek si můžete vypočítat sami, ale pokud s tím nemáte zkušenosti, pak bychom vám doporučili se tomu vyhnout a požádat o raději odborníka. Odborníci společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. vám mohou pomoci s přesným výběrem těch nejlepších podložek pro váš stavební stroj. V případě potřeby nabízíme také pronájem minijeřábů včetně obsluhy nebo zaškolíme vaše lidi.

Pro nákup podložek kontaktujte našeho prodejního manažera na tel. č. +420 733 194 525.

Ohledně pronájmu minijeřábů, jeřábníků a ostatní techniky se poraďte s naším dispečinkem na tel. č. +420 603 903 888.

NEJLEPŠÍ TIPY PRO POUŽÍVÁNÍ PODLOŽEK STAVEBNÍCH STROJŮ

  • Při výběru vhodné podložky pod patky stavebního stroje byste se měli řídit zveřejněnými hodnotami pouze v případě, že se jedná o jednoduchý zdvih, tj. půda není vícevrstvá, půda není svažitá, není nad sklepem atd.
  • Patka by měla být umístěna uprostřed podložky.
  • Vhodnost podložek by se měla opakovaně posuzovat, pokud se změní podmínky v zemi/počasí, tj. déšť, sníh, zemětřesení.
  • Při výběru podložek berte v úvahu jejich tvar – kulaté a čtvercové podložky snesou různé tlaky v závislosti na jejich velikosti.

Všechny naše japonské pavoučí minijeřáby UNIC mají patky, takže samozřejmě potřebují podložky. Jako autorizovaný prodejce pro Českou republiku jsme vybaveni tak, abychom vám pomohli vybrat, jaké podložky pod patky stavebních strojů budou pro vás ty nejlepší.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz