DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Revoluční instalace skla: seznámení se zasklívacími roboty

Revoluční instalace skla: seznámení se zasklívacími roboty

Vzhledem k tomu, že svět stavebnictví přináší stále nové výzvy v oblasti zasklívání, musíme být jako poskytovatelé zvedacích řešení vždy připraveni na to reagovat. Společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. byla založena v roce 2000 a nejprve nabízela pronájem japonských minijeřábů UNIC a vakuových zvedáků na sklo a postupně přibírala do svého portfolia další manipulační techniku. Záhy si rychle zajistila exkluzivní smlouvu se společností K. Schulten GmbH & Co. a uvedla na trh svého prvního zasklívacího robota. Díky široké nabídce mnoha řešení v oblasti zdvihacích a zasklívacích prací se společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. rychle etablovala jako lídr v oboru velkoformátového zasklívání.

Společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. viděla potenciál, který by zasklívací roboti mohli přinést do projektů jejich zákazníků, s přihlédnutím k jejich kompaktním rozměrům a použití jako alternativy k minijeřábům. V průběhu let se naše zasklívací roboty ukázaly jako neocenitelné stroje pro naše zákazníky, protože nabízejí vynikající řešení mnoha výzev, kterým dnes čelí.

Vývoj instalace skla

Dávno předtím, než se objevily působivé stroje, jako jsou zasklívací roboty, se zasklívání často provádělo ručně. První známé použití zasklení oken v prvním století našeho letopočtu jsme zaznamenali u Římanů. Ke zvedání skla používali různé metody včetně provazů, jeřábů a kladkových systémů. Tehdejší sklo však bylo často malé, protože nedokázali vytvořit větší kusy. V průběhu historie jsme však techniky výroby skla zdokonalili. V průběhu let se sklo stalo průhledným, s dvojitým nebo trojitým sklem, neprůstřelným a rozměrově mnohem větším. Sklo se stalo větším a těžším, než zvládne člověk unést nebo za použití starých zvedacích metod nainstalovat, což znamená, že vznikla potřeba nového řešení zvedání a instalace skla.

Vzestup zasklívacích robotů

Ačkoli ikonická dvojice minijeřábů a vakuových zvedáků skla byla jednou z nejspolehlivějších metod zvedání skla, stále neřeší všechny problémy, kterým čelí. Zasklívání je často třeba provádět v omezených prostorách nebo na místech, která neunesou hmotnost větších strojů. Zde přichází na řadu spolehlivý zasklívací robot, stroj určený k manévrování se sklem v různých prostorech.

Klíčové výhody

Efektivita

Zasklívací roboti nabízejí uživatelům způsob, jak zvedat a instalovat sklo bezpečně a často rychleji než alternativními metodami. Díky poháněnému výložníku a zasklívací hlavě lze dosáhnout do výšek a snadno umístit zasklení pod převisy, kde by tradiční jeřáb mohl mít problémy. Naše zasklívací roboty Oscar jsou také kompaktní, nejmenší váží pouhých 505 kg. Díky tomu se můžete při instalaci zasklívání vtěsnat do stísněných prostor a pracovat v místech s nižší nosností.

Všestrannost

Zasklívací roboti jsou schopni pracovat v různých typech terénu, takže je můžete bez obav používat uvnitř i venku. Stabilizátory na kolečkách umožňují, aby váš zasklívací robot zůstal kompaktní, ale bez rizika převrácení při zvedání skla. Nastavitelný rám zasklívací hlavy vám také umožní přizpůsobit jej velikosti jakéhokoli zvedaného skla.

Přesnost a preciznost

Rádiové dálkové ovládání poskytuje obsluze naprosto přesnou kontrolu při přepravě a montáži skla. Další funkcí je funkce bočního posunu, která umožňuje zamíchat zasklení na místo, aniž byste museli měnit polohu zasklívacího robota. Rám lze také naklápět, otáčet a natáčet, což zajišťuje snadnější aplikaci zasklení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz