DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Vyspělá technologie minijeřábů pomáhala v ostravském Světě techniky

Minijeřáb UNIC 095 odvedl značnou část práce při výstavbě modelu stromu v nově otevřeném interaktivním muzeu Svět techniky – Science and Technology Centrum v Ostravě v historickém areálu Dolních Vítkovic.

Model stromu dosahuje výšky 9m a lze do něj vstoupit spolu s živočichy, kteří ho v přírodě obývají. Protože výstavba probíhala v uzavřeném prostoru, byl pro akci vybrán minijeřáb s malým dieselovým motorem, navíc vybavený speciálním filtrem zachytávající většinu pevných a karcinogenních látek vyskytujících se ve výfukových plynech spalovacích motorů. Tento filtr je možné nasadit i na výfuk dalších minijeřábů UNIC poháněných naftovým motorem.

Aby mohl minijeřáb usadit i "větve" v nejvyšších částech stromu, využili jsme nového krakorce, který dostane hák minijeřábu až do výšky 10,47 m. Při šířce 0,6m a ploše pro zapatkování 4m x 4m je tento minijeřáb přímo předurčený pro práce v omezeném prostoru.

Finální podlaha byla chráněna před bodovým zatížením patek plastovými podložkami pod patky.

Model stromu naleznete v části expozice nazvané Svět přírody, kde se návštěvníci dozvědí zajímavosti o fauně, floře, o vesmíru i o lidské duši. Dalšími částmi expozice jsou Dětský svět, Svět vědy a techniky a Svět civilizace.

Pro minijeřáby UNIC toto nebyla první zastávka v Dolních Vítkovicích. Několik větších minijeřábů, se podílelo už i na výstavbě Multifunkční auly Gong, kde zejména osazovaly betonové lavice v hledišti auly.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz