DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Zalomená prosklená fasáda - showroom

Jedna z velmi zajímavých akcí tohoto léta, která byla realizována na nové budově showroomu dopadla velmi dobře ke spokojenosti našeho nového zákazníka.

Požadavek byl na zasklení jak kolmé, tak zalomené fasády, kde ve spodní části fasády skla tzv. "leží" v rámu, kdežto z horní části fasády chtějí skla tzv. "vypadnout". Na takto různorodou fasádu bylo využito našich dvou různých vakuových přísavek.

Na spodní část a kolmou fasádu postačovala klasická vakuová bezkabelová přísavka MRTA6, zavěšená na háku ramene minijeřábu UNIC-295. Ale i boční část fasády ukrývala malou záludnost a to v podobě trojúhelníkových skel, na které se výborně osvědčila velmi variabilní přísavka MRTA6, kdy na spodní i horní trojúhelníkové skla musela být upravena přesně podle jejich tvaru.

Na horní část fasády, která je předkloněná už nebyla přísavka MRTA6 vhodná, proto byla využita tzv. robotická hlava, typ UMC600 taktéž v kombinaci s minijeřábem UNIC-295, která je právě pro tento typ zasklívání vhodná a výborně se osvědčila. Se skleněnou tabulí se muselo pomalu a velmi opatrně přiblížit až k rámu, kdy po jejím úplném vsazení do rámu nastoupila parta šikovných montérů, kteří skleněnou tabuli bezpečně do rámu přichytili a zabránili jejímu vypadnutí.

Dokončená budova showroomu působí ve stávající zástavbě nadčasově a je architektonicky velmi zajímavým prvkem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz