DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Zasklíváme architektonické skvosty

Velkoformátové zasklívání patří téměř ke každodenní činnosti našich jeřábníků. K dispozici mají celou řadu minijeřábů UNIC, zasklívací roboty a vakuovou a manipulační techniku světových značek.

Některé zakázky jsou pro naše zkušené jeřábníky rutinními záležitostmi, nicméně jsou i takové, které představují zapeklité oříšky nebo chcete-li, opravdové výzvy. Technologický a stavitelský vývoj a k tomu schopnosti stavebních materiálů umožňují vznik neobyčejně zajímavých staveb. Na jednom architektonickém skvostu jsme měli nedávno příležitost pracovat. Železo, ocel, beton, sklo, zjednodušené formy, čistota, ladnost, elegance, jedinečnost, to vše se snoubí v černošické vile, kterou jsme zasklívali.

Dům je umístěn ve svahu a jeho rám, spočívající na monolitické konstrukci, tvoří ocelová kostra, jejíž některé části jsou propojeny pružinami. Naším úkolem bylo osadit celou konstrukci neboli všechny její otvory velkoformátovými průhlednými a zatmavenými skly. Tomáš a Milan, naši technici-jeřábníci, kteří prováděli instalaci skel, měli k dispozici následující techniku: minijeřáb UNIC-095 a dvě vakuová zvedací zařízení WH1000, každou s maximální nosností 1000 kg, jak už název napovídá.  Minijeřáb UNIC-095 byl transportován dovnitř konstrukce domu velkým věžovým jeřábem, stejně jako velká skla, která si před usazením přebral také UNIC-095. Pro minijeřáb byla vytvořena provizorní, ale dostatečně pevná opora, podlaha, na které se mohl rozpatkovat a pracovat. Všech 18 velkoformátových skel bylo transportováno a s chirurgickou přesností usazeno bez „ztráty kytičky“, za což patří Tomášovi a Milanovi velký obdiv.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz