DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Co jsou jeřábové patky?

Od doby, kdy byly patky vynalezeny, měly obrovský vliv na vlastnosti jeřábů, protože zvýšily bezpečnost těchto těžkých zdvihacích strojů, u kterých hrozilo riziko nevyváženosti. Díky jeřábovým patkám se také mohou vyrábět mnohem menší jeřáby bez obav z nedostatečné rovnováhy.

Co jsou jeřábové patky?

Jsou to v podstatě „nohy“ jeřábu, které často připomínají pavouka, proto se japonské minijeřáby UNIC, které naše společnost prodává a pronajímá, nazývají pavoučí minijeřáby neboli Mini Spider Cranes. Patky fungují jako podpěry, které rozkládají váhu jeřábu na větší plochu, což zase umožňuje jeřábu zvednout těžší břemeno, aniž by se převrátil. Je to podobné, jako když se ocitnete na kluzkém ledu, kde je snazší udržet rovnováhu, když jste blíže k zemi.

Patky se vytahují a zatahují přímo z jeřábu a díky této schopnosti se jeřáb stává kompaktnějším a lze jej snadno přepravovat, což platí pro celou řadu našich pavoučích minijeřábů UNIC. Jejich šířka se složenými patkami se pohybuje v rozpětí 60 až 200 cm. Minijeřáb UNIC-095 projede standardními dveřmi a může pracovat v interiérech domů, na střechách a v těžko přístupných prostorách.

Význam podložek pod patky jeřábu

Zatímco patky zvyšují stabilitu jeřábu, jejich malá plocha působící velkým tlakem na povrch, kde je jeřáb rozpatkovaný, zvyšuje pravděpodobnost jeho poškození. Tlak patek může způsobit, že se jeřáb začne propadat, což může způsobit nerovnováhu jeřábu a potenciálně způsobit jeho převrácení. V tomto případě je důležité používat podložky pod patky, které roznášejí váhu jeřábu na větší plochu, takže se nemůže bořit.

Jeřáby s patkami

Ne všechny jeřáby mají patky, protože pro ně nemají vždy využití, zvláště pokud má jeřáb dostatečně širokou základnu. Mnoho minijeřábů však velmi těží z podpěr, protože jim umožňují zůstat kompaktní, a přitom stále konkurovat větším jeřábům z hlediska nosnosti.

Mini Spider Cranes alias malé pavoučí jeřáby

Naše pavoučí jeřáby jsou známé právě pro své patky, které vypadají jako pavoučí nohy a které jsou hlavní výhodou při výběru pro zvedací projekt. Pavoučí minijeřáby mají čtyři patky umožňující plně vyvážený zdvih. Tyto jeřáby mohou zvednout až 10 tun a nejmenší z nich váží pouhých 1000 kg – velmi všestranný produkt vhodný pro mnoho pracovních zakázek.

KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. je specializovaná společnost na všechny typy zvedacích prací, instalaci oken, velkoformátové zasklívání apod., která prodává a pronajímá řadu minijeřábů s patkami. V KMB poskytujeme zákazníkům personalizované poradenství a zvedací práce na míru. Dokážeme to, co jiné ne a vždy rádi pomůžeme. Chcete-li si pronajmout zvedací techniku, zavolejte na +420 603 903 888.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz