DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

KMB hrdým partnerem výstavy společnosti Lasvit

Účast na projektu novoborského Lasvitu je nejen ukázkou technických dovedností KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o., ale zároveň ilustruje schopnost firmy reagovat na individuální požadavky zákazníků a zúročit své odborné znalosti v oblasti manipulace a instalace skleněných prvků.

Pojďte se teď s námi ohlédnout a podívat se do Milána, které se v dubnu 2024 stalo centrem mezinárodního designu v rámci Milano Design Week 2024. Rušný program Fuorisalone oživil ulice města, historické budovy i skrytá nádvoří tisícovkou instalací, výstav a akcí, které společně nabídly jedinečný zážitek pro profesionály i nadšence.

Stejně jako každým rokem se tohoto prestižního týdnu designu v Miláně účastnil novoborský LASVIT, světový lídr v odvětví ručně vyráběného skla. Na jeho letošní edici představil v lokalitě Palazzo Isimbardi z 19. století výstavu „Re/Creation“, jejímž středobodem byla instalace z lehaného skla od uměleckého ředitele Lasvitu Maxima Velčovského. Instalaci nazvanou „Porta“ tvořilo sedm velkoformátových panelů z lehaného skla s ručně vytvořeným reliéfem (největší panel měl bezmála pět metrů) a jejím cílem bylo ilustrovat využití řemeslného skla v architektuře. Sklo se pro umělce stalo plátnem a dalo příležitost vytvořit reliéfní povrchy a plochy velkých rozměrů. Výstavu navštívily tisíce návštěvníků a odbornou veřejnost zaujala natolik, že se Lasvitu podařilo vyhrát cenu Fuorisalone za nejlepší výstavu z více než tisíce představených projektů.

Jsme hrdí na to, že jsme přispěli svým dílem k vynikajícímu úspěchu. Výstavní exponáty byly instalovány naším pásovým minijeřábem UNIC-295 s připojeným vakuovým zvedacím zařízením italského výrobce Righetti, konkrétně speciálním modelem GLE 4+8.

Instalace velkoformátových reliéfních skel byla velkou výzvou. Přísavné talíře vakuových zvedáků se standardním těsněním jsou určeny k manipulaci s plochými a hladkými skleněnými prvky, zatímco zde jsme byli postaveni před úkol, jenž spočíval ve schopnosti vakuových talířů nasát, udržet, manipulovat a nainstalovat velkoformátové reliéfní, tedy plastické sklo.

Počátkem roku nás oslovila společnost TGK, která nebyla schopná najít v České republice vakuové zvedací zařízení umožňující manipulaci s reliéfním sklem takových vzorů a velikostí. My jsme se obrátili s konzultací na našeho italského dodavatele vakuových zvedáků, společnost Righetti, (KMB je autorizovaným dealerem vakuových zvedáků Righetti v ČR), která přišla s řešením v podobě speciálního měkkého a přilnavého těsnění přísavných talířů, splňujících požadované nároky.  Přísavné talíře použitého zvedáku, opatřené na míru vyrobeným speciálním těsněním, jsou schopné nasát, manipulovat a instalovat velké skleněné povrchy s reliéfem až do hmotnosti 1200 kg.

Jsme hrdí na to, že jsme umožnili návštěvníkům milánského designového týdne prožít kouzlo milánské výstavy společnosti Lasvit a obdivovat nekonečné možnosti, které sklo jako materiál nabízí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz