DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Zefektivnění zvedání skla pomocí zasklívacích robotů

Zefektivnění zvedání skla pomocí zasklívacích robotů

Zasklívání je tak důležitou součástí moderní architektury, že nalezení způsobu, jak zefektivnit procesy zasklívání, je pro dokončení stavebních projektů nezbytné. Díky implementaci zasklívacích robotů do vašich každodenních úkolů je můžete provádět s přesností a snížit potřebu ruční manipulace. Níže si povíme, jaký rozdíl mohou zasklívací roboty přinést v různých výzvách, kterým jako zasklívači čelíte.

Zvedání skla

Hlavním důvodem pro použití zasklívacích robotů ve vašich projektech je jednoduše jejich bezkonkurenční schopnost zvedat sklo. Tyto stroje provádějí přesné pohyby díky schopnosti rotace, otáčení a naklápění a také díky funkci bočního posunu. Jejich typicky kompaktní rozměry také umožňují zasklívacímu robotu pracovat ve vnitřních a stísněných prostorách, kam by se jeřáby a podobné stroje jen těžko vešly.

Zasklívání zevnitř ven

To je jedna z věcí, která může způsobit neúčinnost tradičních metod zvedání skla. K zasklívání zevnitř se často přistupuje, když něco brání instalaci skla přímo zvenčí, což znamená, že sklo se musí instalovat tak, že se vytlačí zevnitř ven a pak se vtáhne zpět do otvoru pro instalaci. S robotem pro zasklívání lze tuto činnost snadno provést díky kompaktním rozměrům robota, výsuvnému rameni a manévrovací hlavě.

Vyjmutí skleněných tabulí ze stojanů

Vyjímání skla ze stojanů vyžaduje pečlivou manipulaci a se zasklívacím robotem můžete dosáhnout působivé přesnosti ve srovnání s jinými metodami zvedání. Obsluha může díky plynulému pohonu robota přijet až těsně ke stojanu se sklem a s výložníkem a hlavou může lehce a přesně manévrovat. To zajišťuje bezpečné zvedání skla, protože v kombinaci s vakuovým výkonem stroje lze vaše sklo bezpečně zvednout a přenést.

Stísněné prostory

Vzhledem k tomu, že mnoho zasklívacích robotů má kompaktní konstrukci, jsou vhodné pro stísněné prostory. Ideálními pro takovéto zasklívací práce je však činí jejich další vlastnosti. Díky jejich zvedacím hlavám, které mají funkci rotace, naklápění a otáčení, můžete snadno manipulovat se sklem v malých prostorech. Řada zasklívacích robotů Oscar společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. nabízí i přes své kompaktní rozměry působivou nosnost, což znamená, že těžší zvedání lze provádět s menší námahou.

Zvedání kamene

Kromě skla jsou zasklívací roboty schopny poskytnout zvedací sílu i pro kámen a další materiály. Ať už se jedná o žulové kusy na pracovní desky nebo mramorové dlaždice na podlahy, tyto roboty dokáží bezpečně uchopit a efektivně přepravit v rámci staveniště těžké kamenné materiály. Jejich schopnost manipulovat s různými materiály rozšiřuje jejich využitelnost i mimo sklo a slouží pro širokou škálu stavebních a architektonických projektů.

Manipulace s artefakty

Pokud jde o choulostivé práce, jako je přemísťování křehkých uměleckých děl a artefaktů, lze se spolehnout, že sklářské roboty budou věci přemísťovat opatrně a přesně. Díky jejich různým funkcím lze umělecká díla přepravovat, zvedat a umisťovat s milimetrovou přesností. Všechny zasklívací roboty společnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. jsou napájeny bateriemi, což je ideální pro práci v citlivých prostředích, jako jsou umělecké galerie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz