DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Blog, Strana 16

Myčky pneumatik pro nákladní vozidla

Znečištěné komunikace v okolístaveb způsobené nákladními vozidly vyjíždějícími ze stavby jsou známým problémem. Ne každý investor nebo dodavatel stavby na tento problém pamatuje. Řešením jsou myčky kol nákladních aut, které dodává a vyrábí společnost KMB Stavební servis, s.r.o.
Společnost tak vychází vstříc nejen ekonomickým potřebám stavebních spo­lečností, ale také přísným legislativním požadavkům stavebních úřadů na čistotu veřejných komunikací kolem staveniště. Myčky nazvané Jetwash, Jumbowash a Autowash řeší příčinu znečištění přímo na místě narozdíl od alternativních zametacích a kropicích vozů, které čistí až následně zablácené silnice.

 

Výhody těchto zařízení

Pro používání mobilních myček hovoří mnoho předností:

- auto odjíždí ze stav­by čisté,
- snižují se starosti snásledným zajišťováním čisticích vozů,
- odpadají stížnosti občanů v okolí stavbya
- žádné pokuty od policie,
- mycí voda se po vyčištění znovu používá k mytí (spotřeba vodycca 10-20 litrů na nákladní auto).

To vše se projeví v nemalých finančních úsporách.

 

Výběr podle potřeby

Sortiment různých typů, který firma KMB Stavební servis nabízí také k pro­nájmu, je široký. Při výběru typu myč­ky rozhoduje několik kritérií:

- především předpokládaný počet aut, které myčkou projedou za den,
- složení půdy (jedná-li se o jíly nebo spíše lehkou zeminu),
- prostorové možnosti a další.

Na základě těchto parametrů lze nabídnout nejvhod­nější myčku.

 

Express supermobil

Jak už název napovídá, jedná se o supermobilní verzi. Instalace trvá asi jed­nu hodinu, zařízení má minimální náro­ky na stavební připravenost, má nízkou spotřebu energie, poskytuje snadné, ale přitom funkční čištění. Myčka se vyrá­bí v čtyřmetrovém nebo šestimetrovém provedení. Je určena pro menší stavby, kde počet projetých aut za den dosáhne průměrně číslo 30.

Princip mytí je snadný: Auto se znečištěnými pneumatikami vjede po šikmých nájezdech na mycí rampu. Automaticky přes fotobuňku začne mycí proces. Velké množství vody při nízkém tlaku umývá kola nákladního automobilu.Voda je opět recyklována a používána znovu k mytí. Obsluha myčky čas od časudle potřeby vyčis­tí nádrž pro vodu a mycí zařízení je opět při­praveno k mytí dalších aut.

Express Tank

Dalším mycím zařízením je Express s nádrží v zemi vedle mycí rampy v délkách čtyři, šest nebo více metrů, které je vhodné pro velký počet mírně až středně znečištěných aut. Tento systém se doporučuje nejen na stavby, ale také do lomů, deponií a jinde. Výhodou nádrže vedle rampy je i velmi snadné vynášení kalu pomocí stavební mechanizace, a to bez přerušení provozu na myčce.

Další typy mycích zařízení

Pro silné znečistění je určen Jetwash 1 s dvěma hydraulicky poháněnými vál­ci, které otáčejí koly na nápravě, a tak umožňují důkladné vyčištění kol. Bláto je vynášeno dopravníkem.

Jetwash 2 je konstruován na mytí dvou náprav nákladního automobilu najednou. Je to možné díky čtyřem hydraulicky poháněným válcům, čímž se doba mytí silně znečištěných aut výraz­ně zkracuje. Tato myčka je schopna umýt cca 250 silně znečištěných sou­prav za jeden den.

Stavební technika 2008-02

 

Kde je přístup velmi omezený a ...

UNIC mini pásové jeřáby se stávají další technickou vymožeností nejen ve stavebním průmyslu. Uplatnění japonských minijeřábů je široké zvláště tam, kde je přístup velmi omezen a pracovní prostor je stísněný.
UNIC je vynikající:

  • při montážích technologických celků,
  • instalacích a údržbách železnic,
  • montážích ocelových konstrukcí,
  • pracích v tunelech,
  • instalacích exponátů na výstavách.

Mini pásové jeřáby jsou vhodné při instalací skleněných ploch společně s vakuovými rámy - z větších modelů naopak mostaři využívají s oblibou, nejen pro manipulaci s bedněním, jeřáby řady URW-506. UNIC je kombinací průkopnické konstrukce, precizního zpracování a pokroku v technologii.

To vše tvoří tyto jeřáby neuvěřitelně kompaktní, ale přesto poskytují stejné schopnosti jako velké stroje. Všechny modely v široké škále jeřábů UNIC jsou šetrné k ekonomickým i ekologickým požadavkům.

URW-094 UNIC je v celé řadě modelů nejmenší. Šířka 595 mm a váha 1000 kg řadí tento jeřáb k nejmenším a nejlehčím na světě. Je ideální pro manévrování v těsných pracovních prostorách. Je schopen zdvihu téměř jedné tuny s 5,49 m dlouhým ramenem ve výšce háku 5,6 m.

URW-095 Při šířce 0,6 m je UNIC 095 určen pro přístup do interiéru. 095 se chlubí bezkonkurenční délkou ramene (8,65m) a vyložením. Kapacita 0,995 t x 3,5 m.

URW-295 UNIC 295 je první mini pásový jeřáb distribuovaný v Evropě, který umožňuje přístup na pracoviště přes standardní domovní dveře a disponuje přitom zdvižným výkonem skoro 3 tuny. Díky řadě vestavěných bezpečnostních prvků, zahrnujících počítačově řízený hlasový varovný systém, je na nejvyšší technické úrovni.

URW-376 UNIC 376 se skládá z šesti dílů hydraulického ramene, což mu umožňuje maximální pracovní dosah 14,45 m. Tento středně kapacitní stroj může být ovládán buď přímo ze sedadla přístroje nebo z povzdálí za použití dálkového ovládání.

URW-506 Schopností zdvihu 3 tun do výšky 3,4 m je UNIC 506 nejvýkonnějším mezi UNIC jeřáby. Tak jako u ostatních modelů obsahujících indikátor bezpečného zatížení, i zde umožňuje obsluze toto zařízení vymezující pracovní prostor, předdefinovat pracovní zónu. Přiblížení se jejím hranicím je ještě před zastavením operace oznámeno zvukovým signálem.

URW-706 UNIC 706 je nejnovější a největší jeřáb v celé řadě. Tento model, představený letos na BAUMĚ, dosahuje nosnosti až 6 t. Délka ramene je rekordních 22,7 m s krakorcem. Stavební a investorské noviny 2007-05

UNIC 295 a přísavka

Díky minijeřábu UNIC 295 a bezkabelovým přísavkám P11104 byla výměna 260kg těžkého skla v Karlíně rychlá, snadná a bezpečné záležitost.

unic-295-a-prisavka-5-0 


UNIC 295 a vakuová přísavka.

Mini jeřáby UNIC slaví tisící URW-295 na výstavě APEX

UNIC Cranes Europe, specializovaný dodavatel pavoučích mini jeřábů určených pro zvedání ve stísněných pracovních prostorech, bude slavit na výstavě APEX výrobu svého 1000. mini jeřábu UNIC URW-295.

APEX, je mezinárodně uznávaná výstava, kde více než 100 vystavovatelů bude prezentovat své stroje a zařízení usnadňující přístup. APEX se koná v nizozemském Maastrichtu ve dnech 14. - 16. září 2011. UNIC Cranes Europe na výstavě představí dva ze svých nejpopulárnějších pavoučích jeřábů, URW-295 a URW-706.

Pouze 60 cm široký, kompaktní UNIC URW-295 má nosnost 2,9 tuny a maximální pracovní rádius 8,41 m. Tyto rozměry z něj činí ideální zařízení pro zvedání v místech s omezeným přístupem, jako jsou mezipatra, átria, podzemí a místa ve stísněném prostoru. Větší URW-706 je stále jen 1,67 m široký, ale poskytuje větší nosnost (6 tun), a uplatňuje své přednosti zejména ve stavebnictví, armádě, vodní a železniční infrastruktuře a průmyslu.

UNIC Cranes Europe dodala první model URW-295 již v dubnu roku 2004 a nedávno potvrdila objednávku na tisící stroj URW-295 od výrobce Furukawa UNIC, Japonsko.

Pro další informace o UNIC jeřábech, navštivte stánek 1400 na výstavě APEX, nebo volejte svého dealera na tel.: +420 733 194 525.

Mini jeřáb UNIC na elektrický pohon

Do tunelů, pater, sklepů, provozů a uzavřených prostor si u nás nyní můžete pronajmout mini jeřáb UNIC na elektrický pohon.

Pásový mini jeřáb UNIC s kombinovaným benzínovým a elektrickým pohonem o průjezdné šířce 0,6m vám po zapatkování zvedne až 2,9 tuny a dostane hák až do 8,8 metru.

V případě koupě stroje můžete dosah mini jeřábu prodloužit až na 10,47m instalací krakorce. Krakorec lze zároveň přestavit na hák pro nízkou světlost, se kterým se hravě dostanete na pár centimetrů až pod strop nebo převis patra.

V případě vašeho zájmu o pronájem, ukázku nebo koupi stroje nás, prosím, kdykoliv kontaktujte o další informace.

červen 2011

Mini jeřáby UNIC - ideální řešení pro stísněné prostory

Pásové mini jeřáby připomínají svým vzhledem jeřáby s „pavoučíma nohama“. Toto vzezření propůjčuje mini jeřábům obrovskou flexibilitu v možnostech jejich využití, od prací v těžko dostupných a menších prostorách, přes montáže ocelových konstrukcí, až po úpravy obchodních pasáží či instalace velkých skleněných ploch za pomoci vakuových přísavkových rámů. Narozdíl od velkých jeřábů, výhodou mini jeřábů je i jejich široké uplatnění v interiérech, patrech budov i na střechách. Tyto stroje se ideálně hodí pro práci v prostorách bez snadného přístupu.
Pavoučí design „nohou“ UNICu nabízí velikou kompaktnost, umožňující pracovat i na místech, která se zpočátku jeví jako nedostupná. I přes svou velikost se mini jeřáby UNIC pyšní celou řadou vlastností, které poskytují větší efektivitu prací ve stavebnictví a stávají se díky své průkopnické konstrukci neocenitelnými pomocníky. Například nosnost jednoho z mini jeřábů je až 6 tun, výhodou jiných je zase velikost průjezdného profilu, která činí pouhých 60 cm (projede tedy standardním rámem dveří).

Některé typy „pavouků“ dokážou samy kontrolovat vymezení svého pracovního prostoru, čímž lze zabránit možnému poškození vybavení budov, v nichž jeřáb pracuje, či samotného stroje. Na přání zákazníka lze mini jeřáb vybavit různými druhy motoru zn. Mitsubishi, ať už motorem benzínovým s možností přepnutí na LPG, dieselovým motorem a k oběma typům motorů i možností elektrického pohonu, který je zvláště vhodný do interiérů. Po krátkém zaškolení může mini jeřáb obsluhovat v podstatě kdokoli. Stroje disponují zařízením proti přetížení a dálkové radiové ovládání je standardním vybavením všech mini jeřábů UNIC.

Mezi výhody UNICů patří, kromě dostupné pořizovací ceny, také nulové náklady spojené s provozem na pozemních komunikacích. Větší typy těchto jeřábů přitom zastanou práci autojeřábů. Výrobcem mini jeřábů UNIC je japonský koncern Furukawa.

Anglická firma UNIC CRANES EUROPE pak stroje atestuje a vybavuje certifikátem CE, platným v evropských zemích. Výhradním distributorem pro Českou republiku je společnost KMB stavební servis, s.r.o.

Konstrukce 2007-04

 

Malé, kompaktní a výkonné mini jeřáby UNIC

Neocenitelnými pomocníky lidí pracujících s břemeny v malých a stísněných prostorách nejrůznějších staveb jsou bezesporu pásové mini jeřáby UNI. Jejich doslova „pavoučí“ vzezření poskytuje uživatelům neuvěřitelnou variabilitu při jejich použití všude tam, kde je často obtížná manipulace s břemeny a materiálem.

Možnosti využití mini jeřábů jsou rozličné, hodí se na práci v omezeném stavebním prostoru, montážích technologických celků, instalaci a údržbě železnic či třeba montáži ocelových konstrukci. Jak naši redakci informovali zástupci společnosti KMB, je mini jeřáby možné využít i při instalaci skleněných ploch společně s vakuovými držáky, při nejrůznějších pracích v tunelech, v údržbě vodních toků a řek nebo třeba při instalacích exponátů na nejrůznějších výstavách, včetně stavebních.

K dalším přednostem patří jejich překvapivě vysoká nosnost, kterou lze u některých typů kontrolovat přímo na displeji indikátoru zatížení a tím zabránit případnému přetížení stroje. Obsluha „pavouka“ je přitom také velmi snadná a do standardní výbavy patři i dálkové radiové ovládání. Některé typy mini jeřábu dokážou samy kontrolovat vymezení svého pracovního prostoru, čímž zabraňují možnému poškozeni vybavení budov, v nichž pracují, nebo samotného stroje.

Zákazníci mají možnost výběru ze dvou pohonů, benzinového nebo dieselového, u obou je ale možné nainstalovat i pohon na elektřinu. Také se mohou rozhodnout pro šedou barvu gumových pojízdných pasů (kromě klasické černé), která v interiérech nenechává stopy na podlaze. Velmi skladné rozměry umožňuji zaměstnancům firem pracovat s mini jeřáby i v patrech budov, na střechách a v těžko dostupných prostorách. Osvědčily se rovněž na klasických staveništích při manipulaci s nejrůznějším stavebním materiálem.

Konstrukce 2007-06

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz