DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Vakuový zvedák pro členitá skla na míru

Naše společnost prodává minijeřáby UNIC a kromě toho vlastní největší půjčovnu minijeřábů této značky v České republice. Provádíme zvedací práce všeho druhu a naší specializací je velkoformátové zasklívání.  V oblasti manipulace a instalace skleněných prvků jako jsou velká skla, okna, zasouvací skleněné dveře apod. je nezbytné mít k dispozici správné nástroje, které zajistí přesné a bezchybné provedení každého projektu.

V České republice jsme držiteli mnoha rekordů na poli velkoformátového zasklívání, např. na Náměstí Republiky v Praze jsme zavěšovali nejdelší, téměř desetimetrové skleněné fasádní tabule, do vily na Strahově jsme instalovali sklo o hmotnosti téměř 3 tuny, speciálním sklem dovezeným z Thajska jsme osazovali kobky na náplavce Rašínova nábřeží apod. Právě kvůli specifickým zakázkám oslovujeme naše dodavatele, kteří jsou schopní vyrobit nám vakuové zvedací zařízení na míru dle našich požadavků.

Nedávno jsme stáli před další výzvou, respektive před velkou zakázkou na montáž velmi členitých oken. V tomto případě jsme se obrátili s žádostí o řešení na našeho dodavatele, italskou společnost Righetti, s žádostí o výrobu vakuového zvedáku na míru, který by byl schopen manipulace s členitými okny a skleněnými dveřmi různých velikostí a hmotností od 200 do 400 kg, jelikož standardní vakuové zvedáky na tento typ instalace nelze použít.

Náš požadavek byl takový, aby v Righetti vytvořili extrémně přizpůsobitelný systém přísavek, který se dokáže přizpůsobit různým velikostem a tvarům oken a dveří. V úzké spolupráci navrhlo oddělení výzkumu a vývoje společnosti Righetti pro naši firmu dokonalé řešení: bateriový vakuový zvedák s 16 malými přísavkami umístěnými na čtyřech ramenech s možností jejich přemístění a odpojení od vakuového okruhu a modulární zvedák GL-VB16 d2 byl na světě.

Tým Righetti se nezastavil pouze u vyřešení našeho problému. Vytvořil vakuový zvedák, který lze zcela transformovat. Odnímatelná čtyři ramena je možné nahradit pouhými čtyřmi přísavkami a získat tak řadový rám. Díky této lineární konfiguraci může vakuový zvedák instalovat všechny skleněné tabule až do hmotnosti 600 kg. 

Konečný výsledek předčil naše očekávání. Systém nastavitelných přísavek umožňuje umístit každou přísavku na jeden čtverec členěného okna a navíc mít dva vakuové zvedáky v jednom strojním zařízení.  Možnost selektivně vyloučit přísavky z vakuového okruhu navíc usnadnila přizpůsobení zvedáku menším kusům.

Tento projekt je jasným příkladem toho, že výzkum a vývoj společnosti Righetti má ty správné odborné znalosti, které umožňují jít nad rámec standardních řešení a splnit naše specifické potřeby. Jejich know-how a schopnosti přizpůsobení činí společnost Righetti skvělým obchodním partnerem.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz