DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Blog, Strana 14

Mini jeřáb UNIC 547 zasklívá v Brně s robotickou hlavou

Mini jeřáb UNIC 547, který dosáhne do výšky až 18,6 metru, přesto ve složeném stavu projede garážovými vraty, lehce manipuloval v centru Brna s nadrozměrným sklem o rozměrech 6m x 1,5m.
Osazení skel zvládl za pomocí vakuové přísavky na sklo - robotické hlavy UMC600, což s podivem sledovali kolemjdoucí.
Přísavka "Robotická hlava" byla vybráno proto, že sklo bylo vsunuto hlouběji do fasády a v případě manipulace s "běžnou" visící" přísavkou by mohlo dojít k poškození fasády nad sklem.

Robotická hlava je zařízení určené pro zvedání a manipulaci s velkoformátovým sklem, zejména pro zasklívání skrz rám, tj. „zevnitř ven“ a naopak. Max. nosnost hlavy je 600 kg. Díky výložníku jeřábu, na kterém je hlava nainstalována můžete bez problémů zasklívat pod převisem, na balkonech a jiných problematických místech. Ve všech třech osách ovladatelná přísavka na sklo je napájena nezávisle ze své baterie usazené na výložníku jeřábu UNIC. Má dvourychlostní elektrické ovladače, které umožňují jemnější usazení skleněných tabulí do rámu. Přísavka i minijeřáb jsou ovládány pomocí dálkových radiových ovládání. UMC600 lze zavěsit i na hák jeřábu.

Minijeřáb vysokohorským turistou

Zde je další pěkný příklad provádění manipulace minijeřábem UNIC v nejodlehlejších místech České republiky. Pavoučí minijeřáb UNIC URW-547 se v zimě 2012-2013 vyšplhal na vrchol Sněžky, aby tam pomohl při zvedání břemen při stavbě nové konečné stanice lanové dráhy.

Vrchol Sněžky leží na česko-polské hranici ve výšce 1602 metrů nad mořem a je nejvyšším bodem v České republice. Minijeřáb byl najat, včetně obsluhy, ke zvedání ocelové konstrukce trutnovskou stavební firmou realizující přestavbu staré stanice lanové dráhy na novou. Až do začátku zimy byla stará lanovka nejstarší provozovanou lanovou dráhou v Evropě. Byla spuštěna již roku 1949. Tak jako stará lanovka bude i nová lanová dráha spojovat horské městečko Pec pod Sněžkou s vrcholem Sněžky.

Zpočátku bylo pro přesun minijeřábu UNIC 547 na vrchol Sněžky uvažováno o využití vrtulníku, ale to pouze do okamžiku než zaměstnanci KMB STAVEBNÍHO SERVISU provedli obhlídku místa a cesty vedoucí k vrcholu. Protože si byli jisti, že systém pojezdu minijeřábu a jeho gumové pásy vydrží mnohakilometrovou cestu (což později neplatilo tak zcela o obsluze stroje :-)), rozhodli o přesunu na vrchol po vlastní ose.

Jakmile stroj dorazil na místo pronájmu, mohl efektivně začít pracovat a často dohánět zpoždění způsobené nepřízní počasí, občasným sněžením a rychlostmi větru až 120km/hod.

V historii minijeřábů UNIC to není poprvé, kdy stroj pracoval na vrcholku nějaké hory. Již v minulosti byl po částech letecky dopraven na vrcholek 3697m vysoké švýcarské hory Jungfraujoch UNIC 706, aby demontoval telekomunikační zařízení.

Prohlídka výrobního závodu Furukawa Unic

V průběhu letošního roku bylo novináři významného časopisu o jeřábech, "International Cranes & Specialized Transport", Timu Maughanovi, umožněno nahlédnout do montážních prostor úspěšného japonského výrobce pavoučích minijeřábů UNIC – specialisty pro práce ve stísněných prostorách, výškách a zasklívání, jehož výroba probíhá v továrně Furukawa Unic ve městě Sakura.

Tim byl v závodě Furukawa Unic, nacházejícím se asi 40 km od Tokya, přivítán s pověstnou japonskou pohostinností manažery zámořského marketingového oddělení, kteří jej vzali na prohlídku továrny o ploše 145 000 m2.

V závodu pracuje asi 280 zaměstnanců, jimž při výrobě asistují roboti například při svařování, montáži a natírání součástí. 70-80 % veškerých dílů minijeřábů je vyráběno právě v těchto místech.

Furukawa Unic začala pavoučí minijeřáby vyvíjet v 80. letech. Firma je proslulá svou přísnou kontrolou kvality a pečlivým testováním strojů. Na místních výrobních linkách jsou vyráběny jak jeřábové nástavby na nákladní auta, tak i pavoučí minijeřáby, tak i světově nejkompaktnější a nejsilnější minijeřáby UNIC URW-094 a UNIC URW-1006. Působivou ukázkou univerzálnosti minijeřábů UNIC jsou například fotografie UNIC URW-706 na vrcholu jedné z nejvyšších evropských budov, Shard, nacházející se v Londýně.

Pod značkou UNIC Cranes Europe je britská skupina GGR oficiálním evropským distributorem již od roku 1994. Dlouhodobým autorizovaným prodejcem pro Českou republiku je pak společnost KMB STAVEBNÍ SERVIS.

Chcete-li se o celé řadě pavoučích minijeřábů UNIC, které jsou nabízeny k pronájmu i k prodeji, dozvědět více, navštivte webovou stránku KMB STAVEBNÍ SERVIS, nebo kontaktujte některého z ochotných zaměstnanců, kteří vám na vaše dotazy rádi odpoví.

 

Mini jeřáb pro mini vláček

UNIC pavoučí mini jeřáb dokázal, že je ideálním kompaktním strojem na usazení miniaturní lokomotivy do správných kolejí.

UNIC URW-295 - pavoučí mini jeřáb vzali pracovníci KMB STAVEBNÍ SERVIS, s.r.o. do nově otevřeného nákupního centra Breda & Weinstein v Opavě.
Elektrický vláček, určený pro jízdu s dětmi, byl příliš velký, než aby se vešel do výtahu, proto jej minijeřáb s nosností 2,9 tuny a průjezdnou šířkou 60cm zvedl do prvního patra.

URW-295, tak jako další stroje řady UNIC mají velmi úzkou průjezdnou šířku a celkově malé rozměry, což je předurčuje pro práce v místech s omezeným přístupem, jako například obchodní centra. Minijeřáby UNIC jsou používány na obchodních centrech nejen ve fázi zasklívání (spolu s vakuovými přísavkami na sklo), ale už i při pracích na ocelových konstrukcích, manipulaci s bedněním před betonáží apod.

380kg těžké sklo skrz rám (video)

380kg těžké sklo bylo protaženo skrz rám a zaskleno zevnitř nákupního centra v Praze na Černém Mostě pomocí robotické hlavy, minijeřábu UNIC 295 a dvou párů šikovných rukou.

Příklady využití mini jeřábů UNIC

Mnoho inspirativních příkladů, kde mini jeřáby UNIC pomohly a pomáhají při manipulaci a jeřábování, můžete vidět na videu níže. Ukázky využití minijeřábů poskytl evropský dealer GGR UNIC a vyskytují se zde i práce, které byly realizovány zákazníky v České republice.

Na fotkách uvidíte například:
- instalaci skla do rámů na nejvyšší budově v Evropě - Shard,
- minijeřáby dopravované na místo zapatkování vzduchem,
- zvedání uměleckých děl v galeriích,
- jeřábování na stavbách a ve stísněných prostorech,
- průjezd rozbahněným terénem,
- práce v mezipatrech a na střechách s ocelovou konstrukcí a bedněním,
- jeřábování na vodě, na moři, na železnici apod.

 

 

Světová novinka na BAUMA 2013

Stejně jako na stáncích velkých hráčů na trhu, tak i na stánku minijeřábů UNIC naleznete v 16. týdnu premiéru nového stroje - „MONSTER mini jeřábu“, s jedinečnou možností POJEZDU SE ZAVĚŠENÝM BŘEMENEM!

Exkluzívně první k dostání u UNIC Europe, nejmohutnější mini jeřáb na světě.

Založený na zkušenostech z více než 50 letého vývoje minijeřábů UNIC.

Minijeřáb UNIC-1006 umožňuje zdvih až do výše 30,7 metrů a vyložení do vzdálenosti 24,3 metrů. I přesto se šířkou pouhých 2 metrů zůstává ve své třídě nepřekonatelným pomocníkem pro práce ve stísněných prostorech.

Tento univerzální minijeřáb má i praktickou „pick&carry” funkci, díky které můžete pojíždět se zavěšeným břemenem až o váze 1500 kg. Výškově i délkově nastavitelné patky z místa obsluhy a další bezpečnostní prvky zajišťují maximální stabilitu stroje při zvedání na nerovném povrchu.

Součástí UNIC URW-1006 je i nejmodernější indikátor bezpečného zatížení, který přes LCD displej s vysokým rozlišením dává obsluze zpětnou vazbu na konfiguraci stroje.

Přejeme vám hezké dny strávené na stavebním veletrhu Bauma 2013!

Kdy: 15.4. - 21.4.2013
Kde: veletrh BAUMA 2013, Mnichov, SRN
Volná plocha F 11 / 1102 / 5
Po-Pá: 9:30 - 18:30
So: 8:30 - 18:30
Ne: 9:30 - 16:30

Medard a mycí rampy

„Medardova kápě, 40 dní kape.“

Vyplní-li se letos toto přísloví, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit ve věci pronájmu nebo nákupu mycí rampy na výjezdy ze staveb, skládek či zemědělských provozů.

Rádi vám na znečištěný výjezd navrhneme buď mycí rampu k položení na zpevněnou plochu nebo některou z výkonných válcových myček k zapuštění do země.
Všechny mají uzavřený okruh vody, její automatické doplňování a některé i automatické vynášení nečistot ze sedimentační nádrže.

Můžeme pro vás vyrobit i nestandardní myčku dle vašich představ.

Vybrané reference instalovaných myček (válcových i roštových, prodejů i pronájmů):
- OHL ŽS, Skanska, Metrostav, stavba tunelu Blanka část Letná, část Prašný most, část Trója a Myslbekova
- APB Plzeň
- PSJ, stavba Filadelfie, stavba „Hraničář“
- VCES, Obchodní Centrum Černý Most
- Skanska, stavba bytových domů v Praze - Hájích
- Konti, Bratislava stavba Nová Mýtná
- IMOS, Bratislava IKEA a AVION
- SC Breda Opava
- Metrostav, prodloužení trasy A Metra, část Břevnov a část Evropská
- kamenolom Jakubčovice,
- půjčovna Phoenix-Zeppelin v Modleticích a Chrášťanech
- AWT Rekultivace
- Zetor Tractor
- cukrovar Opava
- Lom Soutěsky
a další.

V případě dalších dotazů, zájmu o schůzku nebo o cenovou nabídku nás prosím kontaktujte.

Mini jeřáb, přísavka, hydraulická ruka

Dvě firmy, specialisté na manipulaci a zasklívání, dali dohromady své síly a stroje, aby protáhli téměř půltunové sklo nejdříve dovnitř budovy Triniti v Brně a poté jej zvedli velmi opatrně do prvního patra. Jak vsunutí skla dovnitř budovy (pomocí hydraulické ruky a přísavky), tak jeho zvedání do patra i osazení (pomocí minijeřábu a přísavky) probíhalo po malých ale přesných krocích, protože v některých okamžicích zbývalo mezi sklem a rámem nebo mezi sklem a zdí pouze pár milimetrů místa.

Bezchybné manipulaci se sklem pomohl i fakt, že se díky dálkovému rádiovému ovládání mohla obsluha mini jeřábu UNIC přesunout do patra, sledovat zblízka pohyb skla mezi zdmi a pohodlně komunikovat s ostatními vazači a sklenáři.

Jde o velmi zdařilý příklad manipulace se sklem v omezeném prostoru.

"Největší mini jeřáb" UNIC 706 v kostele
Se vší pokorou a v tichosti se na svých pásech pohyboval mini jeřáb UNIC 706 v kostele Sv. Mikuláše, aby uložil bez několika kilogramů 6 tun vážící oltář o průměru skoro 2 metry, vyrobený z italského kararského mramoru.
 
Samotnému jeřábování předcházelo dokonalé prověření, že v prostoru pro pohyb a zapatkování minijeřábu, a zejména pod ním, se nenachází žádná překvapení v podobě tajných chodeb, šachet, katakomb a podobně. Poté se UNIC se svými 160cm šířky a 8 tunami vlastní váhy protáhl vstupními dveřmi kostela a po několika krocích (zapatkování) přesunul oltář na své místo. Stroj obsluhoval zkušený technik, pan Kalivoda, který s jakýmkoliv minijeřábem UNIC bez problémů usadí, s precizností sobě vlastní, jak párkilogramové sklo, tak několikatunový kamenný blok.
 
Katedrální kostel sv. Mikuláše stojí v těsném sousedství Černé věže a náměstí Přemysla Otakara II. Kostel byl původně založen jako gotický kostel již spolu s městem České Budějovice ve 13. stol.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz