DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Blog, Strana 12

Zalomená prosklená fasáda - showroom

Jedna z velmi zajímavých akcí tohoto léta, která byla realizována na nové budově showroomu dopadla velmi dobře ke spokojenosti našeho nového zákazníka.

Požadavek byl na zasklení jak kolmé, tak zalomené fasády, kde ve spodní části fasády skla tzv. "leží" v rámu, kdežto z horní části fasády chtějí skla tzv. "vypadnout". Na takto různorodou fasádu bylo využito našich dvou různých vakuových přísavek.

Na spodní část a kolmou fasádu postačovala klasická vakuová bezkabelová přísavka MRTA6, zavěšená na háku ramene minijeřábu UNIC-295. Ale i boční část fasády ukrývala malou záludnost a to v podobě trojúhelníkových skel, na které se výborně osvědčila velmi variabilní přísavka MRTA6, kdy na spodní i horní trojúhelníkové skla musela být upravena přesně podle jejich tvaru.

Na horní část fasády, která je předkloněná už nebyla přísavka MRTA6 vhodná, proto byla využita tzv. robotická hlava, typ UMC600 taktéž v kombinaci s minijeřábem UNIC-295, která je právě pro tento typ zasklívání vhodná a výborně se osvědčila. Se skleněnou tabulí se muselo pomalu a velmi opatrně přiblížit až k rámu, kdy po jejím úplném vsazení do rámu nastoupila parta šikovných montérů, kteří skleněnou tabuli bezpečně do rámu přichytili a zabránili jejímu vypadnutí.

Dokončená budova showroomu působí ve stávající zástavbě nadčasově a je architektonicky velmi zajímavým prvkem.

Minijeřáb UNIC-295 při manipulaci v pivovaru

Jedna ze zajímavých akcí, které byly realizovány v poslední době jedním z našich minijeřábů UNIC-295 proběhla v pivovarnickém zažízení jednoho z našich zákazníků.

Zadání bylo následující: postavit 3 ks kvasnicových tanků a osadit je na podložky s milimetrovou přesností. Nejvetší z tanků vážil cca 1,2 tuny, což v kombinaci s velmi stísněným prostorem místnosti dalo vyniknout variabilitě našeho minijeřábu UNIC-295.

Velký dík patří také partě velmi šikovných pracovníků, s kterými byla radost spolupracovat a i díky nim se požadované práce stihly ve velmi krátké době, což ušetřilo nemalé finanční prostředky investora.

Jsme rádi, že díky našim šikovným a kompaktním minijeřábům bude pivo zase o něco chutnější a kvalitnější.

Minijeřáb a přísavka na sklo na výletě v Paříži

Že jsme schopni zasklít celou Evropu jsme už několikrát potvrdili.
Tentokrát se vydal minijeřáb UNIC-295i s přísavkou WH1000 do hlavního města Francie, Paříže.

Necelé 4 km vzdušnou čarou od světoznáme Eiffelovy věže v centru hlavního města Francie v jedné z mnoha pasáží probíhala rekonstrukce prodejní jednotky.

Práce probíhaly v nočních hodinách, v době kdy byla pasáž uzavřená, proto aby nebylo narušené klidné a pohodlné nakupování zákazníků.

Výměna transformátorů pomocí UNIC-095

Velká variabilita a kompaktnost našich minijeřábů se zase jednou využila při výměně transformátorů uvnitř zaskleného nádvoří v zařízené prodejně textilu.

Jednoho sobotního dopoledne byl minijeřáb UNIC-095 využitý na výměnu 2 ks transformátorů při jejich výměně za nové. Výměna transformátorů byla pečlivě naplánována do nejmenšího detailu, tak aby nedošlo k neštěstí úderu elektrickým proudem, či jinému neštěstí.

Úkolem bylo vyzvednout až 2,5 t těžké transformátory ze 3,5 m hluboké montážní jámy a místo nich spustit zpět nové.

Tato manipulace potvrzuje velkou variabilitu našich minijeřábů,

Minijeřáb UNIC-095 na BVV Brno - VIDA science centrum Brno

Na jedné z mnoha akcí při zasklívání byl minijeřáb UNIC-095 použitý při zasklívání fasády pavilonu D na BVV Brno. Využití tohoto minijeřábu bylo jedinou volbou, jak bezpečně a s lehkostí osadit fasádní skla tohoto pavilonu.

Futuristická přístavba vstupu do budovy vzdáleně připomínající "Chobotnici" architekta Kaplického byla navržena tak, že těsně přiléhá k fasádě, což způsobovalo nemožnost osazení fasádních skel pomocí autojeřábu a přísavky. Minijeřáb UNIC-095 ale nezklamal a s jeho pomocí dopadlo zasklení bez sebemenší chybičky.

 

Rekonstrukcí tohoto pavilonu vzniklo nové VIDA science centrum Brno – Zábavní vědecký park.

Minijeřáb a přísavka na sklo na výletě v Marseille

Jsme schopni zasklít celou Evropu. Tentokrát se vydal minijeřáb UNIC-295 s přísavkou WH1000 do druhého největšího francouzského města, ležícího u středozemního moře, Marseille.

Ve zdejším obchodním centru Grand Littoral probíhala rekonstrukce jedné z dvou set prodejen, při níž byla asistence minijeřábu s přísavkou nezbytná. Skla, jejichž tlouška byla 30 mm, vážily až 750 kg.

Práce probíhaly v nočních hodinách, v době kdy je obchodní centrum uzavřené, proto aby nebylo narušené klidné a pohodlné nakupování zákazníků obchodního centra.

Minijeřáby UNIC při manipulaci v plynárenském zařízení

Celkem dvakrát v tomto roce byly povolány naše minijeřáby a to konkrétně UNIC-295 a UNIC-095 na práce při osazování separátorů při rekonstrukci a rozšíření plynárenského zařízení pod Pálavské vrchy.

Úkolem bylo vyzvednout 1,5 t těžké separátory z 1,6 m hluboké železobetonové jímky a osadit je za pomocí techniků na jejich přesnou pozici, tak aby bylo možné je zapojit do soustavy plynovodních rozvodů.
Během dvou etap manipulace bylo vyzvednuto celkem 12 ks separátorů.

Tato manipulace potvrzuje velkou variabilitu našich minijeřábů, které je možno nasadit jak v místech se stítněným prostorem, tak tam, kde se nedostanou klasické zdvihací zařízení.

Jsme rádi, že díky našim šikovným a kompaktním minijeřábům dojde ke zkvalitnění dodávek plynu na Moravě a celé České republice.

Nová prodejní budova jízdenek Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice

Ke konci roku 2014 byla dokončena stavba nové prodejní budovy jízdenek Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice ve Zlíně v rohu parku Komenského na křížení ulic Štefánikova/Školní. Jedná se o novou moderní, prosklenou budovu, která nahradí původní.

Zasklení této budovy tepelně-izolačními čtyřskly proběhlo za přispění našeho minijeřábu UNIC-295 a přísavky na sklo MRTA6. Tato kombinace techniky byla vytipována pro jejich malou hmotnost, která byla vyžadována od správce komunikací a také hlavně skvělou variabilitu, kdy na malém prostoru stavby bylo možné manipulovat s čtyřskly o hmotnosti cca 320 kg.

Pojezd minijeřábu po zrekonstruovaném povrchu pěší zóny ulice Školní nečinil minijeřábu UNIC-295 žádné problémy, ale pro zatáčení muselo být využito našich šikovných Plastových roznášecích desek, díky kterým nedošlo k poškození povrchu, tzn. "vyloupání" kostek. Pod patkami minijeřábů byly použity Plastové podložky pod patky, které zajistili rozložení zatížení od patek.

Ve druhé etapě zasklívání přišly na řadu 2 ks obloukových skel, která jsou osazena po obou stranách 1000 kg vážícího čtyřskla. Na osazení obloukových skel vel. 816 x 3210 mm, váha 160 kg a vnejšího rádiusu 510 mm bylo využito naší přísavky MRTA6 s obloukovými talíři, které jsou určeny právě pro tuto manipulaci.
Na osazení velkoformátového čtyřskla vel. 4370 x 3210 mm a vážícího 1000 kg bylo využito naší nejnovější vakuové, bezkabelové, rádiově řízené přísavky WH1000.

Jsme rádi, že může naše technika přispět k větší spokojenosti cestujících, občanů i návštěvníků Zlína.

Vyspělá technologie minijeřábů pomáhala v ostravském Světě techniky

Minijeřáb UNIC 095 odvedl značnou část práce při výstavbě modelu stromu v nově otevřeném interaktivním muzeu Svět techniky – Science and Technology Centrum v Ostravě v historickém areálu Dolních Vítkovic.

Model stromu dosahuje výšky 9m a lze do něj vstoupit spolu s živočichy, kteří ho v přírodě obývají. Protože výstavba probíhala v uzavřeném prostoru, byl pro akci vybrán minijeřáb s malým dieselovým motorem, navíc vybavený speciálním filtrem zachytávající většinu pevných a karcinogenních látek vyskytujících se ve výfukových plynech spalovacích motorů. Tento filtr je možné nasadit i na výfuk dalších minijeřábů UNIC poháněných naftovým motorem.

Aby mohl minijeřáb usadit i "větve" v nejvyšších částech stromu, využili jsme nového krakorce, který dostane hák minijeřábu až do výšky 10,47 m. Při šířce 0,6m a ploše pro zapatkování 4m x 4m je tento minijeřáb přímo předurčený pro práce v omezeném prostoru.

Finální podlaha byla chráněna před bodovým zatížením patek plastovými podložkami pod patky.

Model stromu naleznete v části expozice nazvané Svět přírody, kde se návštěvníci dozvědí zajímavosti o fauně, floře, o vesmíru i o lidské duši. Dalšími částmi expozice jsou Dětský svět, Svět vědy a techniky a Svět civilizace.

Pro minijeřáby UNIC toto nebyla první zastávka v Dolních Vítkovicích. Několik větších minijeřábů, se podílelo už i na výstavbě Multifunkční auly Gong, kde zejména osazovaly betonové lavice v hledišti auly.

Akce zasklívání rodinného domu hokejisty a čerstvého držitele Stanley Cupu z NHL

Měli jsme tu čest a důvěru při osazování skel do Švýcarského systému zasklení pro známého slovenského hokejistu na jeho novém RD v Trenčíně. Při zasklívání se podařilo zasklít během jednoho dne 20 ks skel.

U některých skleněných výplní byla manipulace poměrně komplikovaná, například když se zasklívala hala a bazén s průplavem ven pomocí přísavky na sklo MRTA6. Přísavka MRTA6 je našimi zákazníci oblíbená pro její variabilitu nastavení. Více informací o MRTA6 naleznete zde.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz