DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Blog, Strana 11

Nový manipulátor se sklem - Oskar 600

Tak jako se rozšiřují nároky a požadavky našich vážených zákazníků, tak se rozšiřuje i flotila naší manipulační techniky se sklem.

Je nám ctí vám představit náš nový manipulátor se sklem - Oskar 600

Jedná se o vakuový, manipulační, elektricky poháněný vozík určený pro montáže skel, skleněných tabulí, či kompletních oken do hmotnosti až 600 kg.

Minijeřáb a přísavky na sklo na výletě v Marseille a Miláně

Stará řecko-latinská moudrost, že Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš určitě platí i v dnešní době. Pro naše minijeřáby, přísavky a další techniku to ale není zas až tak pravda.

Největší akce naší firmy, co do počtu najetých kilometrů (cca 4800 km) proběhla ke konci března a to hned na dvou místech. Tentokrát to "odnesly" již dříve navštívené destinace, a to jihofrancouzská přístavní Marseille (článek a fotky z předcházející akce >>>TU<<<) a světoznámé město módy, severoitalské Miláno (článek a fotky z předcházející akce >>>TU<<<). Nejednalo se o dokončení předešlých akcí, ale o další zasklívací mise s naší již tolikrát osvědčenou technikou. Volba tentokrát padla na minijeřáb UNIC-295i a kombinaci přísavek WH800 a P11104.

U minijeřábu UNIC-295i to byla jasná volba z důvodu elektrického pohonu, protože práce v Marseille probíhaly v nočních hodinách uvnitř obchodního centra Centre La Valentine.
Při tomto jeřábování se báječně osvědčily naše dva doplňky, a to Plastové roznášecí desky pod pásy minijeřábu (tzv. PRD) a dále Plastové podložky pod patky minijeřábu (tzv. PPP).
Plastové roznášecí desky (PRD) jsou výborným doplňkem všude tam, kde je nežádoucí kontakt černého gumového pásu minijeřábu s podkladem, v tomto případě se jednalo o leštěnou mramorovou podlahu, v jiných případech to může být také travní porost, kamínky, vyosívky, hlinité terény, apod.
Plastové podložky pod patky minijeřábu (PPP) v tomto případě neplnily funci roznesení zatížení od patky do podkladu, ale měly spíš ochrannou funkci podlahy, aby kovové části patky nepoškrábaly leštěnou mramorovou podlahu.

Přísavka WH800 byla vybrána z důvodu osazení 800 kg skla v Miláně. Práce s touto úžasnou přísavkou byly o to jednodušší, že je vybavena ramenem dlouhým pouhých 600 mm, což usnadňovalo protažení skla rámem a jeho osazení a zalištování zevnitř, nikoli fasádně! Taková to manipulace zasklívací práce sice prodlužuje, ale pro naši skvělou techniku a šikovnou obsluhu není problémem.

Přísavka P11104 byla vybrána proto, že byl požadavek na protažení skla dlouhého cca 4800 mm, ale vysokého pouhých 600 mm skrz rám a jeho osazení a zalištování zevnitř. Přísavka pro tuto manipulaci musela být zbavena klasického ramene a opatřena pouze očkem pro uchycení na hák minijeřábu.

Pozorný a zkoumavý čtenář by si spočítal, že cesta Uherské Hradiště - Marseille - Milán - Uherské Hradiště nedá zmiňovaných 4800 km a právě v tomto byla zvláštnost této akce. Práce byly naplánovány v tomto pořadí: Částečné zasklení s vysklením staré výlohy v Marseille, poté přejezd do Milána. V Miláně kompletní zasklení všech skel a poté přesun zpět do Marseille, kde čekala na dodělání vysklená část staré výlohy z první části akce. Může se zdát, že to nedává smysl, ale pokud si náš zákazník rozplánuje práce v tomto pořadí, není ani takto logisticky náročnější akce pro nás problém.

Minijeřáb a přísavka na sklo na výletě v Kodani (Kobenhavn)_02

Že pojedeme do Dánské Kodaně zasklívat na dvakrát jsme vědeli od začátku a o to byly práce jednodušší.
Při první násvštěvě proběhla vzevrubná obhlídka místa osazení skel, na kterou byl vybrán minijeřáb UNIC-095 s přísavkou MRTA6.

Práce probíhaly stejně jako při první etapě na rušné pěší zóně, proto se muselo začínat v brzkých ranních hodinách, kdy nebyl velký provoz, aby se podařilo připravit stojany se skly na potřebné místa.
Protože byla provedena kvalitní příprava, a technici našeho zákazníka provádí velmi kvalitní práci, proběhly práce v rekordně krátkém čase a bez závažných problémů, takže po 5-ti hodinách prací bylo vše hotovo.
Zasklívací práce se protáhly snad jen tím, že bylo zapotřebí bezpečně protáhnout všechny skla skrz rám dovnitř budovy a osadit a zalištovat je zevnitř.

Malou zajímavostí této druhé etapy prací bylo, že cesta do Kodaně trvala 1,5 dne, práce na zakázce 5 hodin a cesta zpět znovu 1,5 dne. Toto je zdárná ukázka toho, že jsme schopni pro zákazníka udělat takřka nemožné...

Minijeřáb a přísavka na sklo na výletě v Kodani (Kobenhavn)

Seznam významných evropských měst, ve kterým jsme měli tu čest zasklívat s naší technikou se rozrostl o další, a to Dánskou Kodaň (København, Denmark).
Jako již vícekrát byl použitý a osvědčený minijeřáb UNIC-295i tentokrát s přísavkou MRTA6.

Práce probíhaly na rušné pěší zóně, proto se muselo začínat v brzkých ranních hodinách, kdy nebyl velký provoz, aby se podařilo připravit stojany se skly na potřebné místa. Specifikum tohoto zasklívání bylo, že nebylo možné omezit provoz v pěší zóně, ani v přilehlé velmi úzké uličce, kde nebyl prostor ani pro plné rozpatkování minijeřábu.

Po úspěšně provedené práci, kdy se podařilo zasklít všechny skla, některé o hmotnosti až 500 kg zbylo i trochu času na obhlídku města, kdy bylo samozdřejmostí návštěva sochy Malé mořské víly z pohádkového příběhu od dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena.

Cesta na tuto akci skrývala jednu m

Zasklívání pod převisem

Zasklení těžkých skel, či skleněných tabulí do rámu pod převisem, balkonem, nebo přístřeškem může být oříšek, protože se nedá provést pomocí přísavky zavěšené na háku klasického autojeřábu.

Toto však neplatí pro nás, protože takovouto manipulaci provádíme a to ikdyž je zapotřebí osadit a zalištovat sklo z vnitřní strany. Naše malé i větší kompaktní minijeřáby spolu s přísavkami od 320 kg až po 2000 kg a šikovnou obsluhou toto zvládnou na jedničku.

 
Myčky kol nákladních aut

Zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích § 28:
"Při znečištění dálnice, silnice nebo místní komunikace, které způsobí nebo může způsobit závady ve sjízdnosti nebo schůdnosti, musí ten, kdo znečištění způsobil, je bez průtahů odstranit a uvést tuto pozemní komunikaci do původního stavu; nestane-li se tak, je povinen uhradit vlastníkovi této pozemní komunikace náklady spojené s odstraněním znečištění a s uvedením pozemní komunikace do původního stavu. Tím nejsou dotčeny zvláštní předpisy upravující nakládání s nebezpečnými věcmi."

Toť výňatek ze zákona o pozemních komunikacích.

Dokážete si představit, že máte stavbu, ze které každý den vyjíždějí osobní i nákladní automobily znečištěné od bláta a prachu a Vy musíte denně řešit čištění komunikací? My si to radši představovat ani nechceme. Proč si přidávat starosti s čištěním komunikace? Pronájem mycí rampy je elegantním a rozumným řešením, jak tuto situaci vyřešit.

Tyto myčky kol nákladních aut, které nabízíme k pronájmu či prodeji, Vám pomůžou výrazně lépe a levněji udržovat čistotu komunikací na Vašich akcích. Díky těmto myčkám kol likvidujete příčinu znečištění silnic kolem staveb, čímž šetříte peníze a čas na následné čištění silnic. Naše myčky zajišťují, že náklaďáky jsou zbaveny nečistot již před vyjetím na komunikaci a jsou vhodné tam, kde kropící a zametací vozy buď nestíhají, nebo čistí okolní komunikace pouze v intervalech nebo na zavolání a tam, kde by takovýmto čištěním zanášely kanalizaci.

Nezanedbatelným plus je v dnešní době i fakt, že tím v očích veřejnosti zlepšujete dobré jméno Vaší společnosti, nebo jí alespoň nedáváte příčinu ke stížnostem.

Dle typu znečištění pro Vás vyrobíme nebo Vám zapůjčíme:
- myčky dokonalejší válcové (dvou-, tří-, čtyřválcové),
- myčky roštové o různé délce,
- myčky pouze k položení na zem, či
- myčky k zapuštění do země pro dlouhodobější použití na jednom místě.

Většina z nich funguje v plně automatickém režimu s dopouštěním přes plovák. Můžeme pro Vás vyrobit i nestandardní myčku. Všechny mají uzavřený okruh vody, její automatické doplňování a některé i automatické vynášení nečistot ze sedimentační nádrže.

Více detailů k jednotlivým myčkám (stavební příprava, potřebný prostor, přípojky vody, odběr el.energie, denní kapacita umytých aut apod.) Vám upřesníme na základě společného výběru nejvhodnějšího typu myčky pro danou akci a dle termínu využití myčky.

Minijeřáb UNIC-094 ve službách potápěčů

Naše minijeřáby naleznou uplatnění opravdu ve všech možných oborech. Ať už se jedná o práce pro pivovary, manipulaci s helikoptérou, jeřábování na Sněžce nebo třeba pomoc s osazením náhrobních kamenů na hřbitově - to vše a mnoho dalšího zvládnou naše stroje. Právě teď, v osmém týdnu roku 2015, nám byl vrácen minijeřáb UNIC-094 z dlouhodobého pronájmu spokojenými potápěči, kteří námi zapůjčený stroj používali na akci na vodním díle Všechlapy. Jejich práce spočívala v odstranění starých ochranných česlí před vtoky do malé vodní elektrárny (DIN 1800) a spodních výpustí vodního díla (DIN 600) a osazení novými česly z nerezového materiálu. Jednotlivé rozměry česlí byly 3000x5000 a 1500x6000 mm (složeno z několika polí). Mimo samotných česlí se měnily i jejich opěrné a dosedací prahy spolu s opěrnými příčníky.
Při samotné práci bylo třeba realizovat odsání naplavenin vzduchovým ejektorem, pálení kovových konstrukcí pomocí ultratermických tyčí, betonovat speciální směs vyztuženou vlákny, navrtat a osadit speciální kotvy, osadit a smontovat opěrné konstrukce. Jeřáb byl použit na vytahování starých částí a přesné usazování nových dílů. Hmotnost jednotlivých kusů se pohybovala od 70 kg do přibližně 850 kg. Jeřáb byl umístěn a zakotven na plovoucím plastovém pontonu JetFloat. Právě tato volba byla optimální, neboť autojeřáb, který by svým vyložením dosáhl na potřebná místa před vodárenským objektem, kde byly práce prováděny, by svými rozměry nebylo možno kvůli přístupovým komunikacím dopravit na patřičné místo. Samotné ovládání jeřábu prováděla zaškolená osoba přímo podle pokynů potápěče pomocí kabelového telefonu.

Montáže protihlukových stěn u železničních tratí pomocí minijeřábu.

Že jsou montáže protihlukových stěn stále aktuální, nás utvrzují naši zákazníci, kteří v poslední době čím dál tím častěji využívají služeb našich minijeřábů. V průběhu roku jsme měli několik zakázek, které jsme realizovali na různých vlakových nádražích, ať už v Česku nebo na Slovensku.
Naše minijeřáby pomáhaly při montážích protihlukových stěn u železničních tratí, při opravách železničních svršků, asistovaly u rekonstrukcí nádraží, perónů, v nádražních depech, podílely se na zajištění svahu u železniční tratě, při stavbě čekáren na železniční stanici a všude tam, kde je omezený prostor pro manipulaci s břemenem.

Nový minijeřáb UNIC-095 s krakorcem

Rozšířili jsme flotilu našich mini jeřábů o krásný nový minijeřáb UNIC-095 s Krakorcem.

První akce tohoto minijeřábu proběhla v nově otevřeném nákupním centru Bory Mall v Bratislavě.
Při osazování velkoformátových skel byla využita také přísavka MRTA6, díky níž byla manipulace se skly rychlá a bezpečná.

Protože bylo zapotřebí vyzdvihnout skla do výšky, která je pro tento minijeřáb už nad jeho možnosti, bylo využito Krakorce, který zvýšil výšku zdvihu minijeřábu o 1,67 m, t.j. až na 10,47 m! S takto upraveným minijeřábem UNIC-095 už nebyl problém skla dostat do požadované výšky a bezpečně je osadit do rámu.

Na této akci jsme použili pod patky minijeřábu plastové podložky pod patky, které roznesly zatížení od patek na větší plochu, ale hlavně zabránili požkození mramorové podlahy obchodního centra.

Minijeřáb UNIC-295 při montáži odsávacích jednotek

Kompaktnost a velká variabilita našich minijeřábů byla využita při montáži ocelové konstrukce pro odsávací jednotky nad kalící pecí uvnitř výrobní haly.

Minijeřáb UNIC-295 byl vybrán, protože vjezd do haly byl velmi úzký. Průjezdná šířka obyčejných vstupních dveří čítající 800 mm nebyla pro minijeřáb UNIC-295 žádnou překážkou. Ani průjezd mezi jednotlivými zařízeními nečinil tomuto "drobečkovi" žádné potíže.
Práce na montáži ocelové konstrukce pro odsávací jednotky s minijeřábem UNIC-295 navíc probíhaly za plného provozu, takže bylo zapotřebí zkoordinovat jak práce s minijeřábem na samotné konstrukci, tak i výrobní proces výrobního závodu, aby nedocházelo ke zbytečným průtahům ve výrobě.

Úkolem bylo vyzvednout až 500 kg ocelové konstrukce a odsávací jednotky nad kalící linku a tam je osadit na požadované místo.

Manipulace na této zakázce je ukázkový případ velké variability našich minijeřábů, které je možno nasadit jak ve stísněných prostorech, tak i tam, kde se nedostanou klasické zdvihací zařízení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz