DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Blog, Strana 8

Mini jeřáby na hradě Okoř

Náš jeřábník Martin se s minijeřábem UNIC-706 vydal zasklívat na hrad Okoř, zhruba 15 km severozápadně od Prahy, a nebyl sám. Zdárně mu sekundoval kolega Lukáš s druhým pavoučím jeřábem UNIC-095. Jejich cílem byl mlýn, který je doslova přilepený na hradní opevnění. Mlýn prošel několika rekonstrukcemi, z nichž první z roku 1873 ho obdařila výraznými štítovými stěnami, podobnými Sovovým mlýnům v Praze. Po druhé rekonstrukci v 90. letech 20. století mlýn téměř 20 let chátral. V roce 2011, v rukou nových majitelů, se začal mlýn postupně měnit až do dnešní podoby.

Rekonstrukce a úpravy stále pokračují, a naše minijeřáby se zde ukázaly ideálními pomocníky pro práci ve stísněných prostorách. Vjezd do areálu mlýna je úzký a nízký a znemožňuje průjezd nadrozměrným nákladům. Pro UNIC-706 je zvedání těžkých břemen hračkou. Stojany lehce přenesl nad hlavní bránou a znovu je umístil na dodávku, která je dopravila k hlavní budově mlýna. Oba mini jeřáby UNIC-706 a UNIC-095 poté projely bránou a pokračovaly po dláždění k mlýnu. Pro přejezd minijeřábů přes trávník použili kolegové roznášecí desky, které ochránily travnatý povrch před poškozením.

Následovala dokonalá souhra obou jeřábníků a jejich jeřábů se savkami WH800 při zasklívání celoskleněné stěny těžko přístupné budovy přímo sousedící s hradní zdí. Celková váha 5 ks instalovaných skel činila 2 100 kg, 3 ks o hmotnosti asi 500kg a 2 ks o hmotnosti asi 300 kg. Při transportu skel do značné výšky a následné instalaci velkých skel se naše minijeřáby dokonale doplňovaly. UNIC-706 s maximální výškou zdvihu 19,5 m a nosností až 6 tun lehce transportoval nejdříve UNIC-095, a následně vakuové zvedací zařízení a skla za hradební zeď a o instalaci skel se postaral malý, ale mocný UNIC-095.

2 x UNIC-095 ve stísněných prostorách na Masaryčce

Práce na pražském Masarykově nádraží je další ukázkou využití našich minijeřábů a umění našich jeřábníků ve stísněných prostorách. Tomáš a Karel dnes vyrazili na Masarykovo nádraží, každý se svým minijeřábem UNIC-095. Tento pavoučí jeřáb je široký pouhých 60 cm, přičemž má neuvěřitelnou nosnost. Na Masaryčce oba kluci se svými jeřáby elegantně vpluli do místnosti o rozměrech 6,5 x 4 m a přemísťovali transformátor o hmotnosti 3 tuny. Zn.: TANGO PRO POKROČILÉ

Výměna skel na Parkview

V minulém týdnu jsme vyměňovali poškozená skla na unikátní kancelářské budově Parkview v Praze na Pankráci. Skla na budově jsou umístěna za slunolamy, takže vyměnit je vyžadovalo dovednost a zkušenosti. Naši technici-jeřábníci patří k nejlepším v České republice v tomto oboru a zákazníci si často žádají právě toho „svého“. Tak tomu bylo i v případě Tomáše, který si tentokrát vzal minijeřáb UNIC-506 a vakuové zvedací zařízení alias savku WH800. K výměně skel o váze 350 kg a rozměrech 2,5 x 1,1 m bylo zapotřebí pomoci horolezců a plošin. Klobouk dolů, Tomáši, skvělá práce!

Japonské minijeřáby UNIC

Japonské kompaktní mini jeřáby UNIC

Stejně jako mnoho jiných kompaktních věcí má pavoučí jeřáb původ v Japonsku. Jejich obliba během několika málo let stoupla tak znatelně, že minijeřáby vytvořily vlastní definované odvětví.

Kompaktní minijeřáby Vám:

  • umožní pracovat kdekoli ve stísněných prostorách, na střechách, v mezipatrech, v atriích a halách, uvnitř domů, na pěších zónách, při zasklívání výloh či při osazování balkonů
  • usnadní práci, protože nemusíte stavět různé, někdy až nebezpečné, kladkostroje nebo zvedací zařízení
  • ušetří pracovní sílu na Vašich akcích
  • významně urychlí práci a zkrátí Vaše dodací termíny
  • lze je snadno přesunout, kdy například nejmenší jeřábek naložíte na vozík nebo do dodávky
  • a v neposlední řadě zvýší bezpečnost při manipulaci

Minijeřáby si získávají stále větší oblibu, což přilákalo zájem velkých stavebních a výrobních firem, které si mini jeřáby často pronajímají a posléze také kupují. Mezi naše zákazníky patří například stavební společnosti, průmyslové podniky, energoservisní společnosti, zahradnická centra nebo památkáři.  Nízká hmotnost a malé rozměry minijeřábů nám umožňuje pracovat nejen v exteriérech, ale i v interiérech, ve stísněných prostorách nebo na střechách. Podílíme se na výstavbě administrativních a obchodních komplexů, rodinných domů, instalujeme fasádní prvky, prosvětlovací systémy, HS portály, okna, balkony, sázíme vzrostlé stromy. Na poli velkoformátového zasklívání patříme k nejlepším v České republice a naši zaměstnanci jsou odborníci s mnohaletými zkušenostmi, znalostmi a dovednostmi.   

Nejmenší z jeřábů, typy UNIC URW-095 a 295, se protáhnou dveřními zárubněmi o šířce 60 cm. I při této šířce mají výškový dosah až 10,47 m (s krakorcem) a na krátké rameno zvedají až bezmála 3 tuny.

Mini jeřáb najde uplatnění a pomůže Vám:

  • na stavbách (monolity, ocelové konstrukce, bednění, fasády, zasklívání),
  • ve stísněných prostorech při instalaci, údržbě a servisu strojů, výrobních linek, nádrží a potrubního vedení,
  • ve vnitroblocích a atriích, kde nahradí zvedání přes střechu,
  • při zasklívání skleněných markýz a výloh pod převisy nebo pod střechou,
  • při instalaci skel, protihlukových stěn či sendvičových panelů například ze střechy,
  • na mostech a pod mosty,
  • tam, kde je potřeba zdlouhavě stavět a přesouvat lešení,
  • nebo tam, kde by dlouhé stání autojeřábu na jednom místě zabíralo místo a bylo zbytečně drahé.

Mini jeřáby máme k dispozici k pronájmu i k prodeji. K velkoformátovému zasklívání používáme kombinaci minijeřábu s vakuovým zvedacím zařízením. V současné době máme k dispozici vakuové zvedáky s nosností od 300 do 3500 kg. pak ideálním pomocníkem při zasklívání, osazování fasád a protihlukových stěn, nebo vnitřních opravách budov a obchodních domů, které jsou již v provozu.

V mnoha případech poslouží minijeřáb lépe než klasický autojeřáb nebo jiné zařízení, protože zabere méně místa, dostane se blíže k břemenu, je mobilní a v případě dlouhodobějšího pronájmu (nebo koupě) bude i finančně výhodnější. UNIC je také úspornější v provozních nákladech, protože neplatíte silniční daň, a v porovnání se statickými zvedacími zařízeními nemusí každý jeho přesun na nové místo a další užívání schvalovat revizní technik.

V ceně každého nového minijeřábu je standardně:
- dálkové rádiové ovládání
- nástavný krakorec a elektrický pohon u URW-706,
- snímač převržení stroje (typ URW-095),
- počítačová jednotka hlídající bezpečné zatížení jeřábku a umožňující vymezit bezpečný pracovní prostor (typ URW-295, URW-376, URW-506,      URW-547, URW-706, URW-1006),
- světelná a hlasová bezpečnostní signalizace v českém jazyce a další.

Stroje jsou dodávány s naftovým nebo benzínovým motorem a kombinovaným pohonem na plyn. Na přání je lze dodat s rozvody pro elektrický pohon (400 V), který doporučujeme při práci, kde by zplodiny a hluk mohly být na obtíž. Stroje lze vybavit šedými pásy šetrnými k povrchu, krakorcem, hákem na dvojnásobné překladkování a jednoduchým hákem („flaškou“) pro dosah do větší hloubky (až 101 m).

Nyní lze již ke většině minijeřábů dodat i hák pro nízkou světlost (např. nosnost 300 kg u typu URW-295) a krakorec (700 kg u typu URW-295). Tyto nástavce významně pomohou při instalaci břemen pod převisy, v prostorách s nízkými stropy, při zvedání do patra nebo za stěnu apod.

Pokud byste si chtěli jeřáb před případnou akcí nebo nákupem nejdříve prohlédnout, zavolejte nám prosím na tel. č. 603 903 888. Firma KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. je autorizovaný zástupce pro Českou republiku s dodávkami i na Slovensko. Práce provádíme v Česku, na Slovensku, v Rakousku, případně v jiných evropských zemích. Disponujeme depy ve Všechromech (D1, exit 15 směr Strančice) a na Moravě v Uherském Hradišti. Rádi si s Vámi domluvíme schůzku i v místě předpokládané manipulace.

Budete-li mít zájem, zaškolíme Vám vaše lidi na tento typ jeřábů, včetně vydání průkazu nebo vám zapůjčíme našeho technika. Cena UNIC jeřábů se pohybuje mezi 1 mil. Kč až 10 mil. Kč bez DPH. Cenu ovlivňuje příslušenství dodané na přání zákazníka. Dodací lhůty se podle typu minijeřábu pohybují v rozsahu od dvou týdnů do několika měsíců u největších typů. Nový jeřáb vám můžeme dodat i ve vašich firemních barvách.

V případě Vašeho zájmu o další informace (ceny dle výbavy, dodací lhůty, financování nákupu, odkup použitého stroje apod.) nebo zájmu o předvedení některého z našich strojů, si s vámi rádi dohodneme schůzku. Tým KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o.

 

Jeřáby v DinoParku

Před několika lety jsme v DinoParku na střeše obchodního centra Harfa vedle O2 arény ve Vysočanech instalovali 11 metrů vysokého Therizinosaura.

Martin s UNICem 095 instaloval v minulém týdnu na střeše tohoto OC další druhy dinosaurů, díky nimž bude park pro malé návštěvníky ještě atraktivnější.

UNIC 095 je nejmenší minijeřáb v naší flotile, široký 60 cm, s maximálním zatížením 1 tuny.

Při procházce DinoParkem uvidíte statické, ale i robotické dinosaury a uslyšíte velké množství zvuků, které vydávali. Pokud si chcete vyzkoušet atmosféru mezozoické éry, můžete navštívit centrum virtuální reality nebo lze zajít na 3D film o druhohorách a všech stvořeních, která v té době žila na souši a v moři.

Rozšiřujeme nabídku o nový zasklívací robot Oskar 350 Offroad

S cílem co nejlépe uspokojovat potřeby našich zákazníků neustále rozšiřujeme a modernizujeme náš
strojní park. Novým přírůstkem v naší stáji je zasklívací robot Oskar 350 Offroad.
Pro tento stroj jsou charakteristické široké a pevné pneumatiky s pohonem předních kol s diferenciálem. Bez problémů zdolává nerovný terén typický pro staveniště, například drcený kámen, oblázky, trávu, mokré a kluzké povrchy. Jedná se o ideální kompaktní zařízení pro zasklívání a zvedání těžkých skel, oken a dveřních komponent, částí fasády nebo obecně může sloužit jako manipulační zařízení různého využití.

Váha do 350 kg není pro náš zasklívací robot Oskar 350 Offroad žádný problém. Díky vybavení s
bateriově poháněným přísavným zařízením, 24 V aktuátory a účinným lineárním systémem mohou
být veškeré pohyby ovládány dálkovým ovládáním jednou osobou.
Teleskopické prodloužení o délce 600 mm umožňuje široký rozsah činností. Speciální kloub, umožňující například výkyv nákladu laterálně až do +/- 90°, dovoluje obsluze zařízení průjezd s nákladem úzkými dveřmi nebo uličkami.
Teleskopické prodloužení umožňuje naklápění nákladu do horizontální polohy, například zvednutí
skla přímo z bedny nebo palety. Elektrický pohon kol umožňuje hladkou a bezpečnou jízdu i s citlivým
nákladem. Má rovněž odnímatelná protizávaží.
Oskarů již máme celou řadu a všechny jsou velmi užitečnými pomocníky při naší práci.

Nový mini jeřáb UNIC URW 706-2 s hydraulickým krakorcem

Prioritou naší společnosti je uspokojování potřeb našich zákazníků. Za tímto účelem neustále
rozšiřujeme a modernizujeme náš strojový park. Náš poslední přírůstek dorazil v únoru a je to UNIC
URW 706-2.

UNIC 706-2 je jeden z největších mini jeřábů ve výrobní řadě. Dokáže zvednout 6 tun, přičemž díky
své velikosti může pracovat ve stísněných prostorách. UNIC 706-2 představuje perfektní kombinaci
flexibility a síly a uplatní se v halách, elektrárnách, přístavech, obchodních centrech, na střechách,
může pracovat v terénu i v interiéru.

Tento mini-jeřáb je schopen manipulovat s nákladem 6 tun do okruhu 3 metrů a výšky 7,2 metrů. Nový hydraulický krakorec u 706-2 poskytuje maximální výšku háku 25,9 m. UNIC URW-706-2 lze ovládat z místa řidiče na jeřábu nebo plně funkčním radiovým ovládáním pro přesné umístění nákladu.

Jako autorizovaný dealer mini jeřábů UNIC v České republice máme zkušený tým odborníků
poskytující revize, servis a opravy včetně náhradních dílů. Snažíme se, abychom zvládli to, co jiní ne.

Charakteristika jeřábu:
- Nosnost 6 t x 3 m
- Šířka 1,67 m
- Maximální pracovní rádius 18,6 m
- Maximální výška zdvihu 25, 2 m–s hydraulickým krakorcem 25,9 m
- Maximální délka ramene 19,2 m
- Naftový motor s volitelným elektrickým napájením
- V případě elektrického napájení není nutné prodloužení jeřábu
- Radiové dálkové ovládání standardem
- Omezení pracovní plochy
- Zatažitelný krakorec (volitelný)
- Hák pro nízkou světlost (volitelný)
- Omezení otáčení ramene (volitelné)
- Inteligentní aktivace škrtící klapky pro úsporu paliva
- Šedé pásy šetrné k povrchu
- Volitelné rádiové dálkové ovládání s digitálním displejem
- Maximální rychlost větru pro bezpečné použití je 36 km/h, 22 mph nebo 10 m/s

Zasklíváme krystal

V této době probíhá instalace skel na obřím krystalu, který je novou přístavbou Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Jedná se o novostavbu ve tvaru bižuterního krystalu a tím je právě z pohledu zasklívání jedinečná.

Atypická fasáda je kompletně prosklená ze všech stran. Nejzajímavější část zasklení je tzv. "inverzní fasáda", kdy se skla osazují do rámu zespodu, tzn. že jsou podvěšená.

Podobné zasklívání jsme již prováděli na několika místech a proto to pro nás nebyl problém ani u této zajímavé architektonické přístavby.

Zasklívání kobek na pražské náplavce Rašínova nábřeží

Naše technika se stala populární i mezi širokou veřejností díky mediálně zajímavé akci, která proběhla na pražské náplavce Rašínova nábřeží.

Pražské náplavky prochází změnou. Opravené kobky dostávají nová okna, brzy se v prostorách otevřou kavárny i galerie

Zprávy ve 12 v 17:10 min

Náplavka v centru Prahy se mění, opravené kobky dostávají skleněná okna

Události v regionech (Praha) ve 20:20 min.

Bugatti Chiron v obchodním centru OC Chodov

Je skoro půlnoc, ale my teprve začínáme...chce to klidnou hlavu, jde "jen" o milion možných problémů...no pressure, they say...ale my si věříme, týmová spolupráce je pro KMB STAVEBNÍ SERVIS samozřejmostí a není tomu jinak ani dnes :)

Model® LEGO Technic Bugatti Chiron, který dokáže vyvinout rychlost 32 km/h, tvořilo v Kladně 16 specialistů včetně odborníků na design, mechanické a elektrické díly, a během více než 13 000 pracovních hodin postavili tento vůz kousek po kousku.

Příprava se nesmí podcenit, proto se nachystáme i na nečekané a využíváme všech dostupných pomocných prostředků :D

Poslední kontrola zajištění cenného nákladu...vše vypadá v naprostém pořádku.

Vystoupáme do patra, kde si připravíme naše DVA pavoučí jeřáby. Nejlepší volbou je minijeřáb UNIC 095, který má ideální poměr vlastní váhy, nosnosti a délky teleskopického ramene a každá jeho patka může být zajištěna v jiném úhlu pro optimální umístění v těsném pracovním prostoru, a tady těsno je....:)

Poslední týmová porada, poplácání po zádech a se zatajeným dechem jdeme na to...dusno by se dalo krájet....Tři, dva, jedna......a náš tým souběžně začne nadzvedávat Buggati Chiron...je potřeba opravdu citlivě a naráz pomalu nadzvedávat, jediná odchylka nás může stát pohromu.

Pomalu, ale jistě Bugatti Chiron stoupá ke svému cíli. Ještě přehoupnout přes zábradlí, což bude náročné a spolupráce musí být dokonalá. Dva centimetry pod sádrokartonovým stropem a pět centimetrů nad skleněným zábradlím se ladně pohupuje 1800kg.... Náš tým dokazuje, že za léta spolupráce, si navzájem věří, a modrý skvost se koordinovaným zdvihem přenáší do patra.

Hop a zábradlí je překonáno. Zbývá ještě opatrně usadit zpět na pevnou zem a Bugatti Chiron může zítra zazářit na předváděcí akci, na kterou se těší mnoho z nás, jako malé dítě :)

3:00 hodiny ráno a akce končí...jdeme domů, do postele, bude se nám spát jako v bavlnce, zvládli jsme to! :)

Fakta a čísla o Bugatti Chiron, v měřítku 1:1*:
• Celkem přes 1 000 000 dílků LEGO Technic
• 339 různých typů použitých dílků LEGO Technic
• Při sestavování nebylo použito lepidlo
• Celková váha: 1 500 Kg bez motoru a baterií
• Motor obsahuje:
• 2 304 motorů LEGO Power Functions
• 4 032 ozubených kol LEGO Technic
• 2 016 klikových hřídelí LEGO Technic
• Teoretický výkon: 5,3 koní
• Odhadovaný točivý moment: 92 Nm
• Funkční zadní spoiler (s použitím LEGO Power Functions a pneumatického systému)
• Funkční tachometr postavený výhradně z prvků LEGO Technic
• 13 438 hodin práce na vývoji a sestavování

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz