DOKÁŽEME TO, CO JINÍ NE! VOLEJTE 603 903 888

Blog, Strana 9

Instalace onyxové stěny

Jedna z méně tradičních instalací proběhla v nedávné době. Jednalo se o instalaci onyxové stěny nad bazénem.

Onyx je minerál - polodrahokam, čímž mezi ostatními materiály vyniká svým vzhledem. Jeho struktura je tvořená kombinací achátu, křemene a chalcedonu v nesčetných barevných odstínech, variacích a tvarech. Výjimečné vlastnosti onyxu - průsvitnost a propustnost světla – vytvoří unikátní a jedinečné instalace. Velmi zajímavou možností instalace je podsvícení kamene LED diodami, díky kterým se vytvoří efekt, kdy intenzita světla zvýrazní struktury kamene a vytvoří jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru.

Stěna se skládala ze tří kusů onyxových desek, kdy každá deska byla velká 3,0 m x 1,9 m, tl. 3,0 cm a vážila cca 540 kg.

Desky byly připravené v přepravním stojanu na ploché stavební sklo před objektem rodinného domu, takže bylo zapotřebí desky opatrně přemístit pomocí minijeřábu UNIC-095 a přísavky WH800 z tohoto stojanu do našeho transportního stojanu MZK2000, pomocí kterého byly onyxové desky opatrně převezeny jedna po druhé okolo rodinného domu k zahradnímu domku, kde probíhala samotná instalace onyxových desek do připraveného rámu nad bazénem.

Onyxové desky byly z pohledové strany zbroušené a vyleštěné, takže se po přisátí přísavky WH800 chovaly jako ploché stavební sklo. Dá se v podstatě říci, že instalace probíhala jako s klasickým stavebním sklem, s tím rozdílem, že cena jedné onyxové desky je mnohonásobně dražší.

Protože byla příprava této akce skvěle domluvena a všechno při manipulaci „klaplo na jedničku“, podařila se tato instalace během jednoho pracovního dne.

Nové, dlouhé přísavky na sklo

Až 3500mm dlouhé, bateriové přísavky jsme zařadili do našeho strojového parku zařízení k pronájmu.

Vhodná pro dlouhé skla vyskytující se při zastřešování zimních zahrad, teras, ale i běžné zasklívání, kde je potřeba zamezit průhybu skla, které by u běžné přísavky vzniklo velkým přesahem skla za krajními přísavkovými talíři.

Přísavka je napájena 2x 12V bateriemi poskytující delší "životnost" na stavbě než podobná zařízení napájená pouze 12V baterií.

Přísavku lze konfigurovat do kříže i do řady, otáčet o 360° a naklápět z vodorovné do svislé polohy.

Je vybavena dvěma samostatnými okruhy dle ČSN EN 13155+A2.

K přísavce lze dodat se závěsné oko pro manipulaci pod převisem.

Nosnost: 300 kg až 600 kg

Přísavka je k dispozici k pronájmu, včetně hliníkové transportní bedny, i k prodeji.

Nové přísavky na sendvičové izolační panely

Řadu podtlakových uchopovacích prostředků rozšiřujeme o univerzální přísavky na sendvičové izolační panely - WH Panel 400.
Přísavky jsou vhodné jak na stěnové, tak i na střešní panely.

S ohledem na velké množství typů izolačních panelů, PUR nebo minerálních ovlivňující váhu, jejich vnější profilaci a případné rozměry trapézů u střešních panelů, vám rádi potvrdíme vhodnost přísavek pro vaši manipulaci.

Přísavky jsou k dispozici jak k pronájmu, tak i k prodeji jako nové nebo použité zařízení.

Nová přísavka na sklo WH2000

V době stále těžších trojskel, bezpečnostních skel a už i čtyřskel je bezkabelová přísavka WH2000 ideální zařízení pro manipulaci a zvedání skla až 2000 kg těžkého!
Tato nosnost je garantována jak v horizontální, tak i ve vertikální poloze. Snímatelné ramena umožňují dosáhnout řady variabilních nastavení, tak aby vám přísavka pokryla co největší plochu skla.
Velkou výhodou této přísavky je, že lze sklo přisát i odsát pomocí dálkového radiového ovládání, takže po vložení skla do rámu v patře nemusíte řešit manuální odsátí přísavky od skla.
Přísavka je vybavena dvěma samostatnými okruhy pro větší bezpečnost.

Manipulace skel na přísavce umožňuje 360° otáčení s plynulým sklopením až o 100° pomocí hydraulického sklápění, vše pomocí dálkového ovládání. Její hloubka je 75 cm a váha celého kompletu 600 kg.

Nosnost:
2000 kg (2 x 10 přísavek ∅ 400 mm)
1600 kg (2 x 8 přísavek ∅ 400 mm)
1200 kg (2 x 6 přísavek ∅ 400 mm)

Hmotnost:
- bez prodlužovacích ramen: 540 kg (2 x 6 přísavek + T adaptér)
- s prodlužovacími rameny: 600 kg (2 x 10 přísavek + T adaptér)

Bezpečná manipulace: 0°C÷40°C.

Nová přísavka MINI 300

V dnešní době, kdy je především zdraví a bezpečnost pracovníků základním požadavkem, přichází naše společnost s novou vakuovou přísavkou na "relativně" lehká skla, a to MINI 300, nosnost 300 kg.
Stále přísnější normy týkající se zdraví zaměstnanců způsobují, že i "lehčí" skla se začínají manipulovat podtlakovými uchopovacími prostředky.

Tato kompaktní přísavka doplňuje svou nosností řadu naší manipulační techniky na sklo a bude určitě vítaným pomocníkem i menším montážním skupinám.

Mezi hlavní výhody přísavky MINI 300 patří především její nízká váha, skladnost, skvělá variabilita a taky dvouokruhové jištění břemene.

Minijeřáb UNIC-095 při osazování bazénu

Zajímavá a zdařilá manipulace s minijeřábem UNIC-095 proběhla v poslední době při osazování bazénu v zahradě za rodinným domkem, kde nebylo možné dostat žádnou větší techniku. Z tohoto důvodu byl vytipovaný právě minijeřáb UNIC-095, protože byl omezen průjezd nosností stropu nad suterénem v zastřešené části průjezdu.
Při pojezdu po stávajícím trávníku jsme využili plastových roznášecích desek PRD, které perfektně ochránily měkký trávník před poškozením od minijeřábu. Výhoda těchto desek spočívá v tom, že po skončení prací není vůbec poznat, že se po trávníku s dvoutunovým minijeřábem pojíždělo.
Po důkladné přípravě došlo na samotný zdvih bazénu, který musel probíhat s největší opatrností, aby nedošlo k jeho poškození. Samotné osazení na dno stavební jámy proběhlo bez větších problémů. Skvělá koordinace investor – dodavatel – manipulace byla zárukou úspěšného provedení.
Šťastnému investorovi přejeme hodně slunečných dnů…

Zasklívali jsme nejkrásnější hokejový stadion v ČR

Měli jsme tu čest zasklívat extrémně složité skla na novostavbě hokejového stadionu v Třinci.

Jednalo se o zasklení 3 kusů skel, které se musely protáhnout otvorem menším, než je samotné sklo. Práce na extrémním zasklívání se povedly, což nás těší o to víc, že očima čtenářů ankety iDNES se jedná o nejkrásnější hokejový stadion v extralize ČR.

Vytipovaná technika, minijeřáb UNIC-547 v kombinaci se speciální zasklívací přísavkou Robotická hlava UMC600 zvládla požadované práce na jedničku.

Potřebujete usadit sklo ve výškách a pod převisem?

Vahadlo 5000 je zařízení k pověšení na hák jeřábu, s nímž bez problémů v kombinaci s vakuovou přísavkou WH2000 usadíte do rámu až 2000kg těžké sklo pod převisem do 2,8 metrů a v jakékoliv výšce.
Ale nejen to! Vahadlo dokáže zasadit 600kg těžké sklo pod převis až 4,4 metrů!

Vahadlo má jak sání přísavky, tak pojezd protizávaží ovládaný dálkovým radiovým ovládáním.

Usazování velkých luxusních skel ve výškách a pod převisem ještě nebylo jednodušší!

 
Dosah a nosnosti Vahadla 5000 v kombinaci s vakuovou přísavkou WH2000 Dosah a nosnosti Vahadla 5000 s využitím háku
Dosah: Nosnost: Dosah: Nosnost:
4 390 mm 600 kg 1 500 mm 5 000 kg
4 140 mm 750 kg 2 000 mm 3 200 kg
3 640 mm 1 150 kg 3 000 mm 1 500 kg
2 890 mm 2 000 kg 3 750 mm 800 kg

 

Prodáváme použité přísavky P11104

OMLAZUJEME NÁŠ INVENTÁŘ A NABÍZÍME K PRODEJI POUŽITÉ,V ZASKLÍVACÍM PRŮMYSLU VELMI OBLÍBENÉ,
VAKUOVÉ PŘÍSAVKY P11104!!!

Nyní máte jedinečnou možnost pořídit si profesionální vakuovou přísavku P11104, s nosností 320 kg, za příznivou cenu. Všechny námi používané přísavky jsou ve velmi dobré kondici, tak neváhejte a v případě zájmu nás kontaktujte co nejdříve, ať si můžete vybrat tu nejlepší!

Pokud máte o přísavku P11104 zájem, pište na obchod@kmbss.cz nebo volejte na 608 177 348.

Aktualizace:
Nejstarší přísavky za cenu kolem 50t. Kč jsou již vyprodány. Rádi vám však zpracujeme nabídku na další přísavky z naší flotily strojů a zařízení k pronájmu, které průběžně omlazujeme.

Minijeřáb UNIC 095 vyjíždí na noční akci na hřbitově

V 18h telefon, nouzovka někde na hřbitově u Prostějova. Prý práce pro minijeřáb. Takže naložit UNIC 095, teplé kafe a odhodlání k večerní akci.

Naštěstí nám přálo počasí a po cestě na hřbitov přestalo pršet. Zlomenou plošinu jsme ze hřbitova dostali nejen díky minijeřábu 095 a jeho schopnostem, ale i díky jeho obětavé, šikovné obsluze a zkušeným pánům z Auto Ondruš.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz